KURUM; "TÜRKİYE OLARAK, YENİ BİR BAHARA HAZIRLANMANIN VAKTİDİR"

Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı, mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 746'ıncı yılında törenlerle anıldı.

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 9.12.2019 11:48:00 0
KURUM; "TÜRKİYE OLARAK, YENİ BİR BAHARA HAZIRLANMANIN VAKTİDİR"

"Vefa Vakti" temasıyla düzenlenen Mevlana'nın 746. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin ilk gününde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ve Kültür ve Turizm Bakan’ın  katıldığı "Vefa Vakti" yürüyüşü"yle başlayan etkinlikler, Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum törende yaptığı konuşmada, bugün binlerce Mevlana sevdalısının Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Konya'ya akın ettiğini söyledi.

Kurum, Hazreti Pir'in aşkla yazdığını ve sözü, harfleri, cümleleri aşk ettiğini, bu nedenle de hatırasının yüzlerce yıl yaşadığını vurguladı.

Hazreti Mevlana'nın torunlarına, kendisinden sonra gelen nesillere umudu, cesareti, özgüveni ve en çok da vefayı emanet ettiğini anlatan Kurum, şöyle devam etti:

"Hani diyor ya, 'Vefa, dostluğun asaletine sahip çıkmandır.' Kişi Rabb'ine vefalı olduğu sürece onunla beraberdir. Kişi Rabb'inin sevdiklerine vefalıysa korkaklık, ümitsizlik, güvensizlik artık onu terk etmiştir. Davasına inanmış bir insanın, güneşi sağ eline, ayı sol eline verseniz davasından vazgeçirebilir misiniz? Hayır, vazgeçiremezsiniz, yolundan döndüremezsiniz. Çünkü bizler, 'Hiç güzel olmasaydı, ölür müydü peygamber' diyenleriz. Ölümü güzellikle anan ve onu hoşnutlukla karşılayan ecdadın torunlarıyız. Biz ölüme bile vefat demiş, ölümü vefadan bilmişiz. Vefa dostadır. Dost ise Allah'ın davasını tutanlardır."

Kurum, Türk milletinin dostluğunu, dünyadaki tüm aşksızlığa, zulme inat hakkı ve hakikati haykırarak gösterdiğinin altını çizerek, "Dost, haksızlık karşısında susmayanlardır. Dost, 'Dünya beşten büyüktür' diyebilenlerdir. Dost, 'Kudüs İslam'ındır” diye haykıranlardır. Dost, 4 milyon Suriyeli kardeşimize ensar olma şefkatini gösterenlerdir. İşte bizi tek bir millet yapan, bizi istiklaline aşık bir millet yapan da bu fikir ve hassasiyettir." değerlendirmesinde bulundu.