ADALET BAKANLIĞI İLE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında, ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlüler ile denetimli serbestlik müdürlüklerindeki yükümlülere din eğitiminin alan uzmanl

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 4.12.2019 15:56:00 0
ADALET BAKANLIĞI İLE DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Adalet Bakanlığı cezaevlerinde bulunan tutuklu, hükümlü ve denetimli serbestlik yükümlülerine yönelik din eğitimi, manevi rehberlik ve danışmanlık hizmetleri için Diyanet İşleri Başkanlığı’yla protokol imzaladı. Ankara Hakimevi’nde gerçekleşen protokol imza törenine Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş ve Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı katıldı. Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, törende yaptığı konuşmada, ceza infaz kurumlarında din hizmetlerinin 1950'de Adalet Bakanlığının Diyanet İşleri Başkanlığına haftada en az iki kez ahlaki içerikli konferans verilmesine ilişkin görüş bildirmesiyle başladığını, 2011'deki protokol çerçevesinde de hükümlü ve tutuklulara yönelik din hizmetleri, ahlaki gelişim ve manevi rehberlikle ilgili faaliyetlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Kuş, 2019 Ocak ayı itibarıyla ceza infaz kurumlarında 36 bin 920'si hükümlü ve 17 bin 659'u tutuklu olmak üzere 54 bin 579 öğrenci bulunduğunu, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 9 bin 186 hükümlü ve tutuklunun okuma-yazma kurslarına devam ettiğini, 62 bin 866'sı hükümlü, 16 bin 354'ü tutuklu olmak üzere 79 bin 220 kişinin ise iş ve meslek kurslarına katıldığını bildirdi.

AMAÇ REHABİLİTASYON SÜRECİNE KATKIDA BULUNMAK

2018-2019 eğitim-öğretim yılında hafızlık eğitimine devam eden 105 hükümlü ve tutuklu olduğunu ifade eden Kuş, şunları kaydetti:

“Protokolle, ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlüler ile denetimli serbestlik müdürlüklerindeki yükümlülerin dini eğitim ve ahlaki gelişimlerine katkı vermeye yönelik olarak, din eğitiminin alan uzmanları tarafından rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilerek, rehabilitasyon sürecine katkıda bulunmak, milli, manevi ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanarak, yeniden suç işlemelerini önlemek ve din eğitimi çalışmalarının geliştirilmesi hususlarında ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı da insanların yaşamın her döneminde manevi anlamda desteklenmeye ihtiyacı bulunduğunu, bu desteğin hükümlü ve tutuklular söz konusu olunca daha da önem kazandığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 70 yıldır cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklara hizmet götürüldüğünü aktaran Martı, 280 kadrolu cezaevi vaizi bulunduğu bilgisini paylaştı.