Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkımızın zehirlenmesine fırsat veremeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, termik santrallere filtre takılması zorunluluğunu erteleyen yasayı veto etmesine ilişkin, "Bir defa havanın kirletilmesine, insanımızın temiz havayı solumasına fırsat ve

GÜNDEM 3.12.2019 11:53:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Halkımızın zehirlenmesine fırsat veremeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra'da gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi'ne gitmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, liderler toplantısının küresel çapta belirsizlikten ve tehditlerin özellikle çeşitlendiği, uluslararası güvenliğin kırgın hale geldiği bir dönemde icra edileceğini, toplantıda Çin ve Rusya ile ilişkilerin de gündeme gelmesinin beklendiğini bildirdi.

"HALKIMIZIN ZEHİRLENMESİNE FIRSAT VERMEYİZ"

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, termik santrallere filtre takılması zorunluluğunu erteleyen yasayı veto etmesinin hatırlatılması üzerine, yüklenici firmaların filtre çalışmalarını gerçekleştirmediğini ve yeniden bir süre uzatımı talebinde bulunduğunu bildirdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir defa havanın kirletilmesine, insanımızın temiz havayı solumasına fırsat vermeyen bu kuruluşları biz ilanihaye çalıştıramayız. Yapılacak olan neydi? Bu termik santrallerde, daha başta satışında bir defa bu filtrasyonun yapılması kararı var. Ama siz bu karara uymazsanız, siz çok daha fazla para kazanacaksınız diye biz halkımızın zehirlenmesine fırsat veremeyiz. Onun için de bu yıl sonu itibariyle süre doluyor. Yıl sonuna kadar kendileri ne gibi adımlar atarlar bilemem. Ama biz şu an itibariyle; 2022 sonuna kadar bu işe fırsat verelim, bunlara imkan verelim, böyle bir şeyi kabul etmem mümkün değildi. Çünkü bir tarafta halkım var, bir tarafta da buradaki sermaye var. Kusura bakmasınlar, biz bu adımı attık. Büyük ihtimalle bu yeniden bir ihaleye gider, başka bu işin çıkışı yoktur."