'Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır'

Çerkezköy Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Okumak özgürlüğe uçmaktır" ve "Okumadığın gün karanlıktasın" sloganları ile başl

GÜNDEM 1.12.2019 12:00:00 0

Çerkezköy Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Ben okurum Geleceğim Aydınlanır’ adlı kitap okuma kampanyasının 4’üncüsü düzenlenecek. 

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN OKUYACAKLARI KİTAPLAR

Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenecek olan yarışma kapsamında öğrencilerin okuyacakları kitaplar da Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından duyuruldu. Ortaokul öğrencileri Sharon M. Draper’in “İçimizdeki Müzik” isimli kitabı, Feyza Hepçilingirler’in “Türkü Çocuk” isimli kitabı, Yusuf Durgun’un “Fatih’in Kanatları” isimli kitabı, Ömer Açık’ın “Montsuzlar” isimli kitabı ve Bahadır İçel’in “İstanbul Efsaneleri” isimli kitabını okuyacak. 

LİSE KİTAPLARI

Yarışmaya katılacak lise öğrencileri ise Vehbi Vakkasoğlu’nun “Akif Dede” isimli kitabı, Cemil Meriç’in “Bu Ülke” isimli kitabı, Cengiz Dağcı’nın “Korkunç Yıllar” isimli kitabı, İskender Pala’nın “Bülbülün Kırk Şarkısı” isimli kitabı, Mustafa Kutlu’nun “Uzun Hikaye” isimli kitabı ve Semiha Ayverdi’nin “İbrahim Efendi Konağı” isimli kitabından sorumlu olacak. 

İLK 9’A GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Belirlenen kitapları okuyan öğrenciler Nisan 2020’de sınava girecek. 1, 2 ve 3’üncü olan öğrencilere yarım altın, 4, 5 ve 6’ncı olacak öğrencilere çeyrek altın, 7, 8 ve 9’uncu olan öğrencilere de gram altın verilecek.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU