"Türkiye'nin En İyi 2. Lisesi" kupasını okullarına getirdiler

"Gastro World Master Chefs" Uluslararası Yemek Yarışması'nda dereceye girerek 60 ekip arasından Türkiye' nin en iyi 2. lisesi kupasını okullarına götüren Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Lisesi öÄ

GÜNDEM 1.12.2019 12:00:00 0
"Türkiye

15-18 Kasım tarihleri arasında Denizli EGS Fuar Merkezi'nde Gastronomi Derneği ve Denizli Genç Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen Gastro World  Master Chefs Uluslararası Gastronomi yarışmasında Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri dereceye girdiler. Bölüm öğretmenleri Hülya Güner, Nurgül Kurşunlu, İbrahim Balaban ve Kemal Türker'in destekleri ile yarışmaya hazırlanan Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri danışman öğretmenleri ile birlikte Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan'ı makamında ziyaret ettiler. 

SIRBİSTAN'DA YEMEK YARIŞMASINA KATILACAK

Düzenlenen yarışmada dünyanın her yerinden 30 Master Class Chef jüri üyesi olarak görev aldı. Değerlendirme kriterlerinin çok zorlu olduğu yarışmaya katılan 6 Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi toplamda 4 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya aldılar ve 60 ekip arasından Türkiye' nin en iyi 2. lisesi kupasını okullarına götürdüler. Ayrıca altın madalya kazanan öğrenci Evrim Şeyma Eren, Mayıs ayında Sırbistan'da yapılacak olan uluslararası yemek yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Haber / Buse SERİN