Çorlu 2020 Avrupa Spor Kenti oldu

Çorlu Belediyesi tarafından Avrupa Spor Kentleri Federasyonu'na (ACES Europe) adaylık başvurusunda bulunulmasının ardından Çorlu 2020 Avrupa Spor Kenti ilan edildi

GÜNDEM 28.11.2019 13:52:00 0
Çorlu 2020 Avrupa Spor Kenti oldu

Geçtiğimiz ay yapılan ACES Europe adaylık başvurusunun ardından yapılan resmi yazışmalar neticesinde federasyonun gözlemci heyeti geçtiğimiz günlerde Çorlu’da incelemelerde bulundu. 

NİHAİ KARAR VERİLDİ

ACES Europe Genel Sekreter Yardımcısı Luca Parnigiani, ACES Europe Balkanlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Anatoliy Iliev, ACES Europe Genel Müdürü Damayn Dikov, Bulgaristan Pazarcık Şehri Belediyesi Meclis Üyesi Reni Kamberova ve beraberindeki heyet ile birlikte 2020 Avrupa Spor Kenti olmak için aday olan kentimize gelerek şehirdeki spor tesislerini, spor yatırımlarını ve farklı spor dallarında faaliyet gösteren sporcuları ziyaret ettikten sonra nihai kararını verdi.

SPOR KENTİ İLAN EDİLDİ

Çorlu Belediyesi’ne gönderilen resmi yazıda Çorlu’nun resmi olarak 2020 Avrupa Spor Kenti ilan edildiği belirtildi. Duyuru ve tebrik mahiyetindeki mektupta ayrıca Çorlu’daki sportif özellikleri açısından sağlık, entegrasyon, eğitim ve uyum gibi konularda ACES Europe’un ana hedeflerine son derece uygun olduğu da kaydedildi.  ACES Europe Başkanı Gian Francesco Lupattelli imzasıyla gönderilen mektupta Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 10 Aralık’ta Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenecek ACES Europe Ödül Töreni’ne davet edildi.

ÜLKEMİZİ AVRUPA’DA TEMSİL ETMENİN GURURUNU YAŞAYACAK

Çorlu’nun 2020 Avrupa Spor Kenti olmasının hem bölgemiz hem de ülkemiz açısından önem taşıdığını belirten yetkililer “Türkiye’de İstanbul’dan sonra ilk defa kentimiz resmi olarak Avrupa Spor Kenti olarak ülkemizi Avrupa’da temsil etme gururunu erişecek. Çorlu’muz 2020 yılında Avrupa Spor Kenti olarak spor alanında adını sıkça duyuracak ve örnek bir spor kenti olmanın haklı gururunu yaşatacak” dedi. 

Haber / Emre BOZ