Bakan Selçuk, "Türkiye-Gine KEK 3. Dönem toplantısı"na katıldı

"Türkiye-Gine Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 3. Dönem Toplantısı", Gine'nin başkenti Konakri'de, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Gine Uluslararası İşbirliği ve Afrika Entegrasyonu Bakanı Diene Keita'nÄ

TÜRKİYE BUNU KONUŞUYOR 27.11.2019 15:49:00 0
Bakan Selçuk, "Türkiye-Gine KEK 3. Dönem toplantısı"na katıldı

İki gün sürecek toplantının açılışında konuşan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kendisi ve heyetine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini ileterek, "Her zaman dost ülke olarak gördüğümüz Gine ile mevcut ticari ve ekonomik ilişkilerimizi daha yüksek seviyelere çıkarmak öncelikli hedefimizdir. Bu itibarla son dönemde artan üst düzey temaslarımızın bu hedefimize büyük aracılık edeceğini düşünüyor, karşılıklı ziyaretlerimizin önümüzdeki dönem artarak devam etmesini temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

 

Barış ve istikrar temelleri üzerine inşa edilecek ikili ticari ve ekonomik ilişkilerin sağlam ve uzun ömürlü olacağına işaret eden Selçuk, "Türkiye sahip olduğu imkan ve kabiliyetleri kullanarak, Gine ile dostluk ve karşılıklı fayda ilkesi çerçevesinde her türlü iş birliği fırsatını değerlendirmekte kararlıdır." diye konuştu.