Öğrencilerin projeleri görücüye çıktı

Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 54 öğrencinin 12 danışman öğretmen nezaretinde hazırladıkları 20 proje, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda beğeniye sunuldu. Fuarda biyoloji alanında 3, dil ve e

GÜNDEM 27.11.2019 14:45:00 0
Öğrencilerin projeleri görücüye çıktı

Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Resim Sergisi açıldı. Dün saat 10:00’da düzenlenen açılışa Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

BU YIL 4’ÜNCÜSÜ DÜZENLENDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasını ardından okul öğrencilerinden Abdullah Özcan Aşr-ı Şerif okudu. Proje Yürütücüsü Vildan Aktar da açılışta yaptığı konuşmada “TÜBİTAK’ın desteğiyle 4’üncüsünü düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi. 

20 PROJE YER ALDI

Fuarda biyoloji alanında 3, dil ve edebiyat alanında 3, tarih alanında 2, matematik alanında 2, kimya alanında 6, felsefe alanında 1, teknoloji ve tasarım alanında 1, Değerler Eğitimi alanında 1 ve diğer mühendislik bilimleri alanında 1 proje olmak üzere toplam 20 projenin yer aldığını kaydeden Aktar, “54 öğrencimiz 12 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarıyla bu projeleri ortaya koydular” dedi. Proje çalışmalarında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Aktar, önümüzdeki yıllarda TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın okulda daha çok proje ile devam etmesini temenni etti. 

 

 

“ÖĞRENCİLERİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ”

Okul Müdürü Murat Cebe de “Bu yıl okulumuz Biyoloji Öğretmenimiz Vildan Aktar’ın yürütücülüğünü  yaptığı 20 proje, rehber öğretmenimizin ve danışman öğretmenlerimizin  gece gündüz demeden özverili çalışmaları sonucu, 12 öğretmen ve 54 öğrenci ile birlikte hazırladıkları 4006 Bilim Fuarımızın açılışa hoş geldiniz. Bugün Kapaklı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yönetici, öğretmen ve öğrencilerinin işbirliğinde gerçekleştirdikleri, aylar süren çalışma sonucu ortaya çıkarılan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projelerini sizlere sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Bu bilim fuarına önem verdiklerini ve öğrencileri sonuna kadar desteklediklerini söyleyen Cebe, açılışa katılan herkese teşekkür etti. 

FUARI GEZDİLER

Öğrencilerin “Bir Türkü Bir Şarkı” isimli müzik dinletisinin ardından protokol üyeleri kurdele keserek fuarın açılışını yaptı. Açılışın ardından Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu ve beraberindekiler fuarı gezerek fuarda yer alan projeler hakkında Proje Yürütücüsü Vildan Aktar ve öğrencilerden bilgiler aldı. 

PROJELER TEK TEK İNCELENDİ

Türk edebiyatındaki romanları geçtiği illerin ortaya konduğu ‘Türk Romanı Haritası’ ve tarih boyunca Anadolu’da yaşamış mutasavvıf ve filozofların yaşadıkları kentlere etkileri çerçevesinde derlenen ‘Anadolu’da Yaşamış Mutasavvıflar ve Filozoflar Haritası’ da fuarda sergilenen projeler arasında yer aldı. Kimya alanında hazırlanan Çörek Otu Savunması’nda da çörek otunun meyve ve sebzelerin küflenmesi üzerinden nasıl bir etki yaptığı deney sonuçlarıyla ortaya konarak, çörek otu özütünün önemli ölçüde bozulma ve küflenmeyi geciktirdiği ifade edildi.  Kaymakam Hamitoğlu ve beraberindekiler, fuarda yer alan 20 projeyi ve resimleri tek tek inceledi. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU