Öğretmen, çocukların eğitilmesinde en önemli değerdir

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da törenle kutlandı. Çelenk sunumu ile başlayan kutlama programı Kapaklı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda devam etti. Kutlama program?

GÜNDEM 24.11.2019 18:34:00 0
Öğretmen, çocukların eğitilmesinde en önemli değerdir

Saat 11:00’da düzenlenen çelenk sunma törenine Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Murat, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

“BÜYÜYÜP GELİŞEN ÇOCUK BİLGİLENME SÜRECİNE GİRER”

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın Atatürk Anıtına Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlamalar, Kapaklı Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda devam etti. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çeken Danışmaz, insanın dünyaya geldiğinde gözlerini açar açmaz çevresindekileri hissetmeye çalıştığını, yemeği, içmeyi, emeklemeyi, yürümeyi, koşmayı ve konuşmayı öğrendiğini, kendisini ve çevreyi algılamaya çalıştığını, tüm bunlara karşın yine de yardıma muhtaç olduğunu belirtti. İnsanın yaşamdaki ilk yardımcılarının anne, baba, ağabey, nine ve dedesi olduğunu kaydeden Danışmaz, “Büyüyüp gelişen çocuk bilgilenme sürecine girer. Bu nedenle aile içi eğitim ve öğretim yetersiz kalır” dedi. 

“ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİLMESİNDE EN ÖNEMLİ DEĞERDİR”

Çocuğun bu dönemdeki ihtiyaç duyduğu bilgileri ancak okulda öğretmen kılavuzluğunda sistemli bir eğitimle olacağının ortaya çıktığını kaydeden Danışmaz, “Okul ve öğretmen çocuğun gelişiminde ailenin tamamlayıcısı olmuştur. Dinimizin ilk emri ‘Yaratan Rabbinin adıyla oku’dur. Öğretmenlerimiz çocuklarımızın eğitilmesinde en önemli değerdir” dedi. Öğretmenlerin çocukların eğitim ve öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan kimseler olduğunu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Danışmaz; Öğretmenler Günü’nün amacının öğretmenin toplumdaki yerini, rolünü, önemini ve değerini kavratmak, öğretmenlerin kendi aralarındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmek, emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. 

ÖNEMLİ BİR GÜN

Öğretmenler Günü’nün bu fedakar öğretmenlerin kıymetinin bir kez daha anlaşılmasını sağlayan önemli bir gün olduğunu vurgulayan Danışmaz, “Millet Mekteplerinin Açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla onların elini öpmeliyiz” dedi. Okulu bitirip, hayata atıldığımız zaman, bizi bugünlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon ile aramak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır” diyen İrfan Danışmaz Kapaklı’da görev yapan yaklaşık bin 250 öğretmen başta olmak tüm öğretmenlerin gününü kutladı. 

ÖĞRETMENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Program “Öğretmen” konulu şiir yarışmasında birinci olan Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar’ın şiirini okuması ile devam etti. “Öğretmen” konulu şiir yarışmasında üçüncü olan Yıldızkent Ortaokulu öğretmeni Berrin Şenyer, ikinci Yıldızkent Ortaokulu öğretmeni Fatih Korgancı ve birinci olan Yıldızkent Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar’a  hediyelerinin verilmesinin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü Voleybol Turnuvası’nın kazananı Yıldızkent Ortaokulu, Kort Tenisi Turnuvası’nın erkeklerde kazananı Kapaklı Belediyesi Ortaokulu öğretmeni Ahmet Özgür Bilgiç, kadınlarda Kapaklı Gazi Ortaokulu öğretmeni Cansu Akpolat, Masa Tenisi Turnuvasında erkeklerde birinci olan Kapaklı Gazi İlkokulu öğretmeni Müjdat Elmas, kadınlarda birinci olan Karaağaç Atatürk Ortaokulu Ayşegül Sekmen’e de Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu tarafından ödülleri verildi. “Öğretmen” konulu anı yarışmasında birinci olan Yıldızkent Ortaokulu öğretmeni Özlem Kakış, ikinci olan Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Özlem Değirmenci ve üçüncü olan Başakşehir Okulları öğretmeni Murat Bal ile voleybol, kort tenis ve masa tenisinde ikinci olan öğretmenler de ödüllerinin Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın elinden aldı. Turnuvalarda dereceye giren diğer öğretmen ve öğrencilere Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Murat ve İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram tarafından ödüllerinin verilmesinin ardından Kapaklı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunuldu. 

Haber / Emre BOZ