Yunan polisinin dövdüğü genç kıza Türkiye sahip çıktı

Tüm ailesini Suriye'deki iç savaşta kaybeden Türkmen asıllı 18 yaşındaki Behiye S., Yunan polisi tarafından dövülüp, tüm parası ve eşyalarına el konulduktan sonra denize atıldı. Boğulmaktan s

GÜNDEM 22.11.2019 13:00:00 0
Yunan polisinin dövdüğü genç kıza Türkiye sahip çıktı

Yunanistan’ın, yasa dışı yollardan topraklarına giren kaçak göçmenlere karşı uyguladığı şiddet devam ederken, Suriye’nin Azez kentindeki bombalı saldırıda ailesini kaybeden Behiye S., amcasının yanına gitmek için kaçak yollardan girdiği Yunanistan'da dövüldüğünü, parasına ve eşyaların el konulduğunu söyledi. 

“TÜRKİYE’YE GERİ GÖNDERDİLER”

Behiye S., Yunan polisinin cebindeki paraları yedirerek işkence uyguladığını ileri sürerek “Suriye’den geldim, ailem, tarlamıza düşen bombalı saldırıda öldü. Tek başıma kaldım. Yunanistan’a gidiyordum. Bizi yakaladılar ve çok dövdüler. Sonra beni Türkiye’ye gönderdiler” dedi. 

“TÜRK YETKİLİLERİNE MİNNETTARIM”

Dövüldüklerini, telefonlarının ve paralarının alındığını ileri süren Behiye S., “Türk paralarını yırtıp, ağzıma soktular. Sonrasında da bizi suya atıp, Türkiye tarafına geri attılar. Orada bir abi bana yardımcı oldu ve boğulmaktan kurtuldum. Yunanistan’da bir gün hapiste tuttular. Yemek vermedikleri gibi yanımızdaki yemeklere de el koydular. Geri itildikten sonra bana sahip çıkıp, ilgilenen Türk yetkililere minnettarım. Tek isteğim Türkiye’de kalarak bir hayat kurmak. Türkiye’ye döndükten sonra askerler bana çok yardımcı oldu ve bizi kurtardılar, bize yemek verdiler. Midem çok ağrıyordu, hastaneye götürdüler, yatacak sıcak bir yer sağlandı. Gerçekten çok minnettarım Türk yetkililere. Ben artık Türkiye’de kalıp, çalışıp bir hayat kurmak istiyorum. Bir daha Yunanistan’a gitmeyi düşünmüyorum, tövbe ettim” dedi. Pakistan’dan gelerek yasadışı yollardan Yunanistan’a geçen 37 yaşındaki Muhammed Babır da yeni ameliyat olduğu sol ayağına Yunan polisinin özellikle vurduğunu, Türk askeri ve yetkililerinin kendilerine kucak açtığını belirtti. 

Haber / Şaban KARDEŞ