İş Birliği Protokolü'nün imzaları atıldı

Çorlu'da ulaşım, içme suyu, çevre problemleri ve teknolojik alt yapı gibi birçok konuda akademik çözümler ortaya koyabilmek için Çorlu Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi

GÜNDEM 21.11.2019 14:51:00 0
İş Birliği Protokolü

Çorlu Belediyesi Eğitim ve Seminer Salonu'nda yapılan toplantıya Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Kum, Güner Çetin, Özcan Veysel Tunçcan, Oktay Çolpan ve İbrahim Turgut Bolat, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

"OY BİRLİĞİ İLE KARAR ALMIŞTIK"

Çorlu halkına sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda katkı sağlayacak olan projeleri hayata geçirecek olan bu çalışmanın Çorlu'da ilk defa yapıldığını kaydeden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Çorlu'muz için bugün uzun yıllar sonra bir ilki gerçekleştiriyoruz. Çorlu'muz için ortaklaşa bir çalışma başlatılmış oldu. Belediye Meclisimizde Çorlu'muz için hazırlanacak çevre, trafik, kentleşme, alt yapı gibi konularda problemlerin tespiti, analizi ve problemlerin çözümü konusunda gerçekleştirilecek akademik çalışma ve projelere fon ayılması yönünde oy birliği ile karar almıştık. Bugün gelinen noktada ilk adımı attık.

"ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAK"

Sarıkurt, "Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi'nin siz değerli öğretim üyeleri ile birlikte Çorlu'muzu geleceğe taşıyacak projelere imza atacak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Şehrimizde ulaşım, içme suyu, çevre problemleri ve teknolojik alt yapı gibi birçok konuda çözümler ortaya koyacak çalışmaların bilimsel ve akademik yöntemlerle hazırlanacak olması şehrimize değer katacak. Birçok akademisyenin şehrimizin farklı problem alanlarında çözümler ve tespitler için bilimsel proje tekliflerini sunacak olması Çorlu'muz için hedeflediklerimizin gerçekleştirilmesinde çok büyük öneme sahip olacak." dedi. Çorlu'da yaşayan değerli bilim insanlarının hazırlayacağı akademik çalışmalar ile birlikte Çorlu için oldukça önemli ve değerli çalışmalara imza atılacağına inandığını söyleyen Sarıkurt, "Yürütecekleri çalışmalar için şimdiden teşekkür ediyorum. Halkımızın mutlu ve huzurlu olarak yaşadığı bir şehir yaratmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

PROJELER HAKKINDA BİLGİ AKTARDILAR

Yapılan konuşmaların ardından Çorlu Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi arasında 'İş Birliği Protokolü' imzalandı. İmza töreninin sonunda Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri hazırladıkları Fakülte Yönetim Kurulu onayından geçen taslak proje fikirlerini slayt gösterisi eşliğinde sunarken, projeler hakkında bilgiler aktardılar.

Haber / Ozan URTEKİN