O'nun doğumu sıradan bir doğum değil

Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla Kapaklı Müftülüğü tarafından Kapaklı Kaymakamlığı, Kapaklı Belediyesi ve Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı'nın katkılarıyla program düzenl

GÜNDEM 17.11.2019 15:49:00 0
O

Saat 19:00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Mevlid-i Nebi programı Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma birincisi Hafız Muhammed Recep'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Mevlana Cami İmam Hatibi Uğur Rendeci tarafından mevlid okunması ve Fatih Sultan Mehmet Grubu tarafından ilahi dinletisinin sunulmasının ardından katılımcılar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan aile konulu sinevizyon gösterisini izledi. 

‘SEVGİ, SAMİMİYET VE DOĞRULUK’

Programda konuşan Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş,bir Müslüman için olmazsa olmaz 3 ilkenin olduğunu belirterek bu ilkeleri ‘sevgi, samimiyet ve doğruluk’ olarak sıraladı. Sevgiye bugün çok ihtiyaç olduğunu dile getiren Aktaş, “İman edebilmemiz için birbirimizi sevmemiz lazım” dedi. Müslümanların samimiyete de ihtiyacının olduğunu kaydeden Aktaş, “Bugün, sevgiden, sadakatten ve doğruluktan asla ayrılmayacağız” dedi. 

“ALLAH RESULÜNÜ ÇOK SEVİYORUZ”

Programda konuşan Fatih Sultan Mehmet Derneği Başkanı Coşkun Şahin de “Allah Resulünü çok seviyoruz. O’nu ne kadar anarsak az” dedi. Programda emeği geçenlere de teşekkür eden Şahin, Türk milletinin birlik beraberlik içerisinde bu güzel şanlı bayrak altında bu güzel vatanı kurtardığını ifade ederek “Birlik beraberlik içinde yaşadığımız sürece bu güzel vatanı bozamayacaklar. Birlik beraberlik nasıl olacak, önderimiz bizim en çok sevdiğimiz, cennete girmemize vesile olacak, cennete ilk girecek olan Hz Muhammet (S.A.V.)’in yolundan giden bir nesil yetiştirmekle olur” dedi. 

“O’NUN DOĞUMU İLE DÜNYADA HER ŞEY DEĞİŞTİ”

Programda Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de konuşma yaptı. Peygamber Efendimizin doğumunun sıradan bir doğum olmadığını, O’nun doğumu ile beraber dünyada her şeyin değiştiğini, dünyaya iyilik, güzellik ve hoşgörünün hakim olduğunu, O’nun önderliğinde Türk Milletinin dünyaya iyiliği, güzelliği, temizliği getirdiğini ifade ederek “İnşallah Peygamber efendimizi daha fazla anacağız, daha fazla anlamaya çalışacağız” dedi. Bugün insanlığın peygamberimizi daha fazla anlamaya ihtiyacının olduğunu söyleyen Başkan Çetin, programın düzenlenmesinde emeği geçen ve programa katılan herkese teşekkür etti. 

“YARATILMIŞLARIN EN BEREKETLİSİ”

Araştırmacı- yazar Prof. Dr. Hıdır Kartal ise programda yaptığı konuşmada Allah Resulü’nün yaratılmışların en bereketlisi olduğunu kaydederek “Peygamber Efendimiz zulümleri kaldırdı. Rahmet olarak doğdu. Biz O’nu ne kadar översek azdır. O’dur bize nasıl iman edeceğimizi öğreten, O’dur bize anne babamıza nasıl davranacağımızı öğreten, O’dur bize her şeyi öğreten” dedi. Abdesti bozan şeyler olduğu gibi insanın imanını bozan bazı şeylerin de olduğunu ifade eden Kartal, bir kimsenin Allah’a, Peygambere, kadere, dinine, imanına, kitabına söverse, İslamla, namazla, zekatla cami ile alay ederse, Allah’ı arşın üzerindedir derse, yada Kur’an-ı Kerim Ayetlerini çöpe atarsa, yada Allah’ın adını gördüğü halde üzerine basarsa dinden ayrılmış olacağını kaydetti. 

UMRE VE KİTAP ÇEKİLİŞİ YAPILDI

Umre çekilişi, kitap çekilişi ve plaket takdimi ile sona eren programa Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş, Prof. Dr. Hıdır Kartal, Fatih Sultan Mehmet Derneği Başkanı Coşkun Şahin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,  Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber / Emre BOZ