Erken gelen mucizelere kutlama partisi

17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi tarafından prematüre bebeklerin ve ailelerinin katılımıyla kutlama yapıldı. 

GÜNDEM 17.11.2019 11:58:00 0
Erken gelen mucizelere kutlama partisi

Önceki gün 16.00-18.00 saatleri arasında Optimed Hastanesi Seminer Salonu'nda düzenlenen kutlama programına Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, Başhemşire Sevda Sümbül, Hasta Hizmetleri Müdürü Ezgi Gönül, Çocuk Doktorları Uzman Dr. Medeni Asma, Uzman Dr. Hakan Görmüş ve Uzman Dr. Fatma Işıker, Kadın Doğum Doktorları Op. Dr. Funda Doğaroğlu, Op. Dr. Nevzat Koç, Op. Dr. Nida Cannazik, Op. Dr. Seda Bilim Esmer, hemşireler, ebeler ve hastanede doğum yapan anneler, çocukları ve aileleri katıldı.

"ERKEN GELEN MUCİZELER"

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Çerkezköy Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, "Bu özel günde, mucizelere şahitlik ettiğimiz bu süreç sonunda öncelikle yavrularımızı ve onların bu mucizeleri gerçekleştirirken yanlarında olan, destek olan ailelerini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Optimed ailesi adına hepinize hoş geldiniz diyorum. Biz prematüre bebeklerimize 'erken gelen mucize' diyoruz. Bu zorlu bir süreç gerçekten. Ama bu zorlu süreçte hakikaten mucizelere şahitlik olmak belki de her şeye değer diye düşünüyorum. İnşallah ileride bu çocuklarımızın daha güzel günlerini hep beraber görürüz. Ben iyi ki varsınız diyorum. Ben iyi ki bu mucizeleri yaratan hastanenin bir ferdiyim." ifadelerini kullandı.

"ONLARLA BERABER SERPİLSİN VE YEŞERSİN"

Başhekim Recep Çalışkan'ın konuşmasının ardından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzman Dr. Medeni Asma bir konuşma yaptı. Asma, "Yeni doğan zor bir dönem. Zorlu bir süreç. Bazı çocuklar bu ağır yükü yükleniyor, hakikaten haksızlık oluyor. Umarım şanssız başlamış yaşamları bundan sonra şanslı ve güzel geçer." dedi.  Daha sonra çocuklar için hazırlanmış sertifikalar ile Optimed Hastanesi tarafından Tema Vakfı'ndan çocuklar için dikilen ağaç sertifikaları ailelere ve çocuklara verildi. Başhekim Recep Çalışkan, Optimed ailesi olarak çocuklar adına anlamlı bir şey yapmak istediklerini belirterek, "Unutulmayacak bir hediye vermek istedik. Ve Optimed ailesi olarak yavrularımız adına birer tane ağaç diktik. Ağaçları da onlarla beraber büyüsün istedik. Onlarla beraber serpilsinler ve yeşersinler istedik. İnşallah ektiğimiz ağaçlarla birlikte yavrularımızın da ömürleri de böyle güzel ve verimli bir şekilde geçer diyoruz." şeklinde konuştu. Sertifikaların verilmesinin ardından pasta kesilerek günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. 

Haber / Buse SERİN