Prematüre bebeklere kutlama partisi 

Özel İrmet Hospital Hastanesi tarafından 17 Kasım Dünya Prematüre Günü'ne dikkat çekmek amacıyla farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, hastanede doğum yapan anneler çocukları ve aileleri ile bi

GÜNDEM 15.11.2019 18:02:00 0
Prematüre bebeklere kutlama partisi 

Etkinlik, dün saat 12.30'da Özel İrmet Hospital Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlendi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı etkinlikte çocuklar balonları ile oynarken prematüre çocuk sahibi aileler de birbirleri ile sohbet edip deneyimlerini paylaştılar.   

"SİZLERİN YANINDAYIZ"

Etkinlikte katılımcılara prematüre ile ilgili bilgi veren Uzman Doktor Hülya Halis, "Tüm dünyada 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla bir takım etkinlikler düzenleniyor. Biz de buna dikkat çekmek için bu yıl prematüre etkinliğimizin 4'üncüsünü düzenliyoruz. Prematüre çocuğun anne babası olmak gerçekten zor bir durum. Bazen uzun olan bu süreçte bizler her zaman hastane olarak sizlerin yanındayız. Bir anne için yoğun bakımın önünde beklemenin ne demek olduğunu biliyoruz. Bebeğiyle ilk karşılaştığında onun ne kadar minik olduğunu görmesi, bir sürü kablonun ona bağlandığını görmesi, emzirememesi, yaşamından endişe etmesi zor bir süreç gerçekten." şeklinde konuştu.  

"BİRBİRİMİZDEN GÜÇ ALIYORUZ"

Hastane olarak taburcu olduktan sonra da pek çok aile ile temas halinde olduklarını kaydeden Halis, "Burada birbirimize duygularımızı anlatabilmek, deneyimlerimizi paylaşmak ve birbirimizden güç almak imkanına sahibiz. Hastanemiz böyle bir imkan sağladığı için ben teşekkür ediyorum” dedi. Halis'e konuşmasının ardından Özel İrmet Hospital Hastanesi Başhekimi Dr. Burç Baykaran tarafından çiçek verildi. Daha sonra, Yeni Doğan Uzmanı Dr. Hülya Halis, günün anısına aileler ve çocuklar ile beraber pasta kesti. Pastanın kesilmesinin ardından aileler günün anısına fotoğraf çekildiler. 

Haber / Buse SERİN