3 kardeş bir damla suya muhtaç kaldı

Malkara'da rahatsızlıklarından dolayı çalışamayan ve aynı evde yaşayan yardıma muhtaç 3 kardeşin borcu nedeniyle evinin suyu kesildi. Kardeşlerin, yardıma muhtaç olduklarını belirten komşular

GÜNDEM 14.11.2019 13:35:00 0
3 kardeş bir damla suya muhtaç kaldı

Camiatik Mahallesi Makine Sokak üzerinde tek katlı evlerinde yaşayan ve sağlık sorunları ve rahatsızlıklarından dolayı çalışamayan ve hiçbir geliri olmayan Gürbüz (59), Nikar (57) ve Neriman (54) Akıncı kardeşlerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından 3 gün önce 505 lira borcundan dolayı evlerinin suları kesildi. Duruma tepki gösteren komşuları yardıma muhtaç olan kardeşlerin evinin suyunun hemen açılmasını istedi.

 

‘GÜNAHTIR, HEMEN BU SUYU AÇSINLAR’

 

Kardeşlerin mağdur ve yardıma muhtaç olduklarını belirten mahalle sakinlerinden Hanife Çelik, “Bu hasta insanların sularını neden ketsiniz? Bunlar zaten mağdur durumda. Yazıktır. Günahtır. Yetkililer bunların yanında olmayacak kim olacak bunların yanında? Bizler komşuları olarak elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda belediyenin desteklerini bekliyoruz. Kınıyoruz bu hareketlerinden dolayı. Böyle insanların sularını kesmesinler. Bu insanlar burada 3 kişi yaşıyorlar. Kendileri mağdurdur. Kendilerinin gelirleri yok. Belediyeden yardım bekliyoruz mahalleli olarak. Kendilerine elinden gelen yardımı esirgemesin. Suların bir an önce açılmasını istiyoruz. Bu insanlar çok mağdur durumda. Başkanım görüyorsunuz gençlerin suları akmıyor. Günahtır. Başkanım bu insanlara yardım edin.” dedi.

 

‘KARDEŞLERİN SUYUNUN HEMEN AÇILMASINI İSTİYORUZ’

 

Kardeşlerin 10 yıldır kapı komşusu olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Birol Çalıklar, “Mahallemizdeki yardıma muhtaç insanların sularını kestiler. Bugün 3’üncü gün oldu. Yok. Kendilerinin hiçbir gelirleri yok. Bu suyun bir an önce açılmasını istiyoruz. Kendileri benim de 10 yıldır kapı komşumdur. Kendileri hasta insanlar yazıktır, günahtır. Suları açılsın. Biz mahalleli olarak sularının açılmasını istiyoruz.” dedi.

 

‘GÜNAHTIR’

 

Kardeşlerin çalışma gibi bir durumlarının olmadıklarını söyleyen Fatma Özadalı, “Bu insanlar çok garibandır. Suları açılsın. Kesilmesin. Yetkililer gelip hemen sularını açsınlar. Kendilerinin hiçbir gelirleri yok. İnsanlar zaten yatıyor çalışamıyorlar. Günahtır.” dedi.

 

MAĞDURİYET ORTADAN KALDIRILDI

 

Haberin gazetemizin internet sitesinde yayınlanmasının ardından haberle ilgili açıklama yapan TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, yapılan incelemede aboneliğin suyunun borçtan dolayı 13 Kasım tarihinde TESKİ Malkara İlçe Şube  Müdürlüğü ekipleri tarafından kesildiğini, vatandaşların özel durumlarının öğrenilmesinin ardından gereken hassasiyet gösterilerek suyun tekrar kullanıma açılması ile vatandaşların mağduriyetinin ortadan kaldırıldığını belirtti.

 

Haber / Murat YAYIN