Bugün fidan, yarın nefes

Türkiye genelinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes' seferberliğinde dün 81 ilde 2023 noktada saat 11:11'de 11 milyon fidan toprakla buluşturuldu. Geleceğe Nefes sefer

GÜNDEM 11.11.2019 16:17:00 0
Bugün fidan, yarın nefes

 

 

Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyası kapsamında saat 11:11’de Kapaklı’da Kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde fidan dikimi etkinliği düzenlendi. 

 

 

ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR ÖRNEK OLACAK

Fidan dikimi etkinliğinde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bugün 11 Kasım ve böyle güzel bir etkinliğe, belki bir dünya rekoruna imza atacağız. Ülke genelinde 11 milyon fidan toprakla buluşacak. İnşallah bundan sonra her 11 Kasım’da bu etkinlik devam ederek Türkiye’de hiç olmadığı kadar fidan toprakla buluşacak, çocuklarımıza da güzel bir örnek olacak. Bu kampanyayı başlatan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

BİN 50 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte 600 adet fıstık çamı, 50 adet mavi servi, 300 adet ıhlamur, 50 adet dağ akçaağaç ve 50 adet erguvan fidanı toprakla buluşturdu. 

KATILIM YOĞUN OLDU

Kapaklı’da düzenlenen fidan dikimi etkinliğine Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferya Arslan Çolak, Kapaklı İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çisem Uslu, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Güven, Kapaklıspor Kulübü Başkanı Nizamettin Çoban, belediye meclis üyeleri, Küçükyaylalılar Derneği Başkanı Selami Tetik, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

 

 

BİR DESTEK DE ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ’NDEN

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan ‘Geleceğe Nefes’ seferberliğine bir destek de Çerkezköy Belediyesi’nden geldi. Çerkezköy Belediyesi Veliköy Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 17 bin 579 metrekarelik yeşil alana bin adet fidan dikti. 

 

 

BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Kemal Buzkuş, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelge ile artık 11 Kasım’ın Ağaçlandırma Günü olarak kutlanacağını anımsatarak, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla belediye tarafından Veliköy Mahallesi’nde öğrencilerle birlikte bin adet fidanı toprakla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını kaydetti. 

 

 

BAKIMI BELEDİYE TARAFINDAN YAPILACAK

Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı ve öğrencilerle birlikte fidan diken Başkan Vekili Buzkuş, belediye olarak yeşile ve doğaya önem verdiklerini ifade ederek “Hepimizin ortak arzusu daha yeşil, daha güzel bir Çerkezköy’de yaşamak. Bu hedef doğrultusunda Çerkezköy Belediyesi olarak yeşil alanlarımızın ve park alanlarımızın sayılarını arttırıyoruz.” dedi. Buzkuş, fidanların bakım ve korunmasının Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılacağını kaydetti. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU