Başkan Gürkan'ı ziyaret ettiler

Edirne'de düzenlenen TOBB Bölge İstişare Toplantısı için Edirne'ye gelen 2011-2015 yılları TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 59. Hükümet İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 59. Hükümet

GÜNDEM 10.11.2019 12:47:00 0
Başkan Gürkan

Edirne Belediye Başkan Recep Gürkan, TOBB Bölge İstişare Toplantısı için Edirne’ye gelen Edirne’ye gelen 2011-2015 yılları TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 59. Hükümet İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, 59. Hükümet Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Çoşkun, YSK Başkanı Sadi Güven ve beraberindeki heyeti Başkanlık makamında ağırladı.

ATATÜRK ODASINI GEZDİRDİ

Kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Edirne Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Gürkan heyete 119 yıldır kesintisiz belediye binası olarak kullanılan Tarihi Belediye Binası’nı ve binanın içinde yer alan Atatürk Odası’nı da gezdirdi. Başkan Gürkan, belediye binasında bulunan ve 1902 Belediye Meclisi’ni resmeden yağlı boya tablo ile ilgili de heyeti bilgilendirdi. Gürkan, “Ressam O. Kurkdjian’a ait bu çalışma 1902 yılındaki belediye başkanı ve 12 meclis üyesini resmetmektedir.  Edirne’de o dönemde 12 belediye meclis üyesi bulunmaktadır. Bu 12 belediye meclisi üyesinin 6’sı Türk ve Müslüman’dır. 6’si gayrimüslimdir.  Biri İtalyan, biri Bulgar, biri Romen, biri Yunan,  biri Ermeni ve biri de Yahudi’dir. Bu tablo aslında Edirne'nin kültürel yapısını özetliyor. Edirne farklı kültürlerin bir arada yaşama becerisini yıllar öncesinde kazanmış bir kent” dedi.

Haber / Ruşa ELMA