Ergene'de arı üreticilerine kovan dağıtıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin, arı yetiştiricilerine destek olmak ve bal üretimini geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında, Ergeneâ€??

GÜNDEM 6.11.2019 14:10:00 0
Ergene

Kovan Dağıtım Töreninin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca uygulanmakta olan Arıcılığı geliştirme ve polinasyon projesi kapsamında Ergene’de bu yıl 16 üreticimize 235 adet kovan dağıtımı yapıldı. 2015’ten bu yana bugün de verdiğimiz 235 adet kovanla birlikte 47 üreticimize toplamda bin 114 adet kovan dağıtımı yapıldı. Projenin devamı olarak önümüzdeki yıllarda ana arı üretim tesisi, bal paketleme ve ambalajlama, pazar ağının kurulması gibi projeler de uygulanmaya başlanacak” dedi. 

“SANAYİ VE TARIMI AYNI ANDA YAŞIYORUZ”

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de, “Bölgemizde sanayiyi ve tarımı aynı anda yaşıyoruz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz her sene yaz döneminde Tarımımızın farklı alanlarında üreticilerimize destekte bulunuyor. Çiftçimize gübreleme desteklerimizin yanında bugünde arıcı üreticilerimize kovan yardımı desteğinde bulunuyoruz. Bu proje içinde Ergene’de Hasan Basri Topsak isimli arı üreticimiz Türkiye kristalize balda birinci Dünya’da üçüncü oldu. Bu başarıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin Ergene’mizde üreticimize vermiş olduğu destek ile geldi” dedi. 

KOVANLARI TESLİM EDİLDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında önemli projelere imza attıklarını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Bugün de Ergene’de faaliyet gösteren arı yetiştiricilerimize kovanlarını teslim ediyoruz. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, üreticilerimizin başarılarından ve bereketli bal üretimlerinden mutluluk duyarız” dedi. Konuşmaların ardından Ergene’deki arı üreticilerine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi tarafından kovanları teslim edildi. Ergene Belediyesi’nde düzenlenen kovan dağıtımı programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Cebeci, Yüksel Baydarlı, Ergene Belediyesi Meclis Üyeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Çorlu Belediye Eski Başkanı Ünal Baysan, mahalle muhtarları ve Ergene’deki arı üreticileri katıldı.

Haber / Menşure KARDEŞ