Akay: Belediyede 'sürgün müdürlüğü' diye bir müdürlük yok 

​​​​​​​Geçtiğimiz hafta yaşanan tartışmalar nedeniyle ertelenen Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Kasım ayı Olağan Toplantısı dün yapıldı. Plan ve Proje MÃ

GÜNDEM 4.11.2019 17:07:00 0
Akay: Belediyede

Dün saat 15:00’da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapılan ve mazeret bildiren MHP’li Meclis Üyesi Koray Önsel’in katılmadığı toplantının ilk gündem maddesinde Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 764 ada 8 nolu parselde bulunan 32 metrekarelik belediye hissesi ile Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 1171 ada 11 nolu parselde bulunan 5,79 metrekarelik belediye hissesinin diğer maliklerine satılması talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen pergola (gölgelik) hakkındaki yazıya ilişkin komisyon çalışmalarının devam etmesi karara bağlanırken, Çerkezköy Ehli Beyt Dergahı Dedesi Seyyid Sinan Boztepe’nin derneğe ait Fevzipaşa Mahallesi Güveniş Caddesi no: 122 adresinde bulunan Ehli Beyt Dergahı isimli ibadethane binasının yan sokak isminin Erdem Sokak iken Ehli Beyt Sokak olarak değiştirilmesi talebi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 3.etap 2.kısım revizyon uygulama imar planı hakkındaki yazısı görüşüldü. İstasyon Mahallesi’nde yer alan donatı alanlarının kullanım amaçlarının yörenin ihtiyaçları doğrultusunda değiştirilmesi gerekliliği doğduğu ve hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nce onaylandığı belirtilerek, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin 24. Maddesinin “Uygulama İmar Planları” başlığı altında belirtilen “Uygulama imar planlarında  yaya ve bisiklet yolları ile bisiklet park yerleri uygulama ilkeleri geliştirilmesi esastır” maddesine istinaden hazırlanan ‘bisiklet yol ağı’ ile birlikte hazırlanmış olan Çerkezköy İlçesi 3. Etap 2. Kısım revizyon Nazım İmar Planı Değişikliğine de uygun 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin kabulü oylamaya sunuldu. İlgili gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

“BİRLEŞTİRİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Kültürel Tesis Alanı ve Belediye Hizmet Alanı fonksiyonundaki alanlarda yer alan tesislerde günümüz şartlarına uygun kullanımlar elde etmek amacıyla hazırlanan plan notu hükmünün 1/1000 ölçekli 1. Atap, 2. Etap, 3. Etap 2. Kısım, 4. Etap, Veliköy ve Kızılpınar Revizyon Uygulama İmar Planları Plan Notlarına eklenmek üzere hazırlanan plan değişikliği İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, konut dışı hizmetlere yönelik yapı ruhsatı düzenlenmesi hakkındaki yazı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Toplantının bir sonraki maddesinde Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Yönetmeliğinin tanzim edilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli, son 3 maddenin birbiriyle alakalı olduğunu belirterek, gündem maddelerinin komisyon havale edilmesini istedi. İçli, Plan ve Proje Müdürlüğü kapatılmak istenip yerine Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü açılmak istendiğini belirtti. Başkan Vahap Akay’ın “Plan ve Proje Müdürlüğü kapatılıp İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile birleşecek. Bir birim müdürlüğünü kapattığımız için yeni bir birim müdürlüğü açma zorunluluğumuz olduğundan dolayı da yeni bir birim müdürlüğü oluşturacağız” sözleri üzerine Adem İçli, 2 müdürlüğün birleştirilmemesi gerektiğini düşündüklerini ifade ederek “Bunun iş yoğunluğunu da artıracağını düşünüyoruz” dedi. 

BAŞKA YERLERE KAYDIRILDILAR

Vahap Akay’a bazı sorular yönelten İçli “Yaklaşık 6 yıldır görevdesiniz. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevini yapan Esra Hasanoğlu, ondan sonra yerine getirilen Nazan Uysal, akabinde göreve getirilen Uğur Er’in görevden alındığını veya başka bir birime sevk edildiğini gördük. Belediyedeki yolsuzlukla alakalı kısımda meclis üyelerimizden de komisyona alalım birlikte çalışalım, değerlendirelim dediğimizde ‘yetkili arkadaşlardan, birim müdürlerinden ve belediye başkan yardımcısından oluşan bir komisyon kurarak idari soruşturma yürütüyoruz’ demiştiniz. Görüyoruz ki bu idari komisyonda bulunan emlak istimlak müdürümüz de bugün görevden alındı ya da kendi ayrıldı. Bu konu da gerçekten dikkat çekici. Bakıyoruz 3-4 tane müdürün, yaklaşık 20 yıl, 10 yıl, 5 yıl bu görevlerde bulunmuş insanları ya sürgün olduğunu, ya da başka birimlere, başka yerlere barınak gibi yerlere kaydırıldığını gördük. Bu konuda hem bizleri hem kamuoyunu tatmin edici bir açıklama bekliyoruz. Bu yer değiştirmelerin bu yolsuzluklarla alakasının olup olmadığını merak ediyoruz. Bu konuda sizden bilgi istiyoruz” dedi. 

“TASARRUF ŞAHSIMA AİTTİR”

Çerkezköy Belediyesi’nin müdürlükleri arasında sürgün müdürlüğü diye bir müdürlüğün olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Vahap Akay “Barınak dediğiniz alanın adı Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Geçici Hayvan Barınağı. Belediyedeki müdürlüklerin arasında sürgün müdürlüğü diye bir müdürlüğün olduğunu düşünmüyorum. Çerkezköy’ün 17 tane birim müdürlüğü var. Bu müdürlüklerin hepsi de Çerkezköy’e hizmet ediyor. Biri az ediyor, biri çok ediyor diye bir şey görmüyorum. Benim bakış açımda buradaki müdürlüklerin tamamı Çerkezköy Belediye Başkanlığına ait birim müdürlüğüdür. Bunlar arasında zaman zaman görev değişikliği yapmak Çerkezköy Belediye Başkanlığının sorumluluğundadır, tasarrufundadır. İdari soruşturmayla alakalı mı diye sorduğunuz zaman, o zaman da ifade etmiştim. İdari soruşturma devam ediyor. İdari soruşturmada oluşan kanaatlerle ilgili tabi ki tasarruflar yapıyoruz. Tasarruf tamamen şahsıma aittir” dedi. 

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, konunun 9’uncu gündem maddesinde görüşüleceğinden dolayı bu gündem maddesinin gündemden kaldırılmasını meclis üyelerinin onayına sundu. İlgili madde gündemden çıkarıldı. Toplantının 8’inci gündem maddesinde boş kadro değişikliği görüşüldü. Plan ve Bütçe Müdürlüğü kadrosunun kaldırılarak yerine Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kadrosunun alınması AK Parti ve MHP grubunun red oyuna karşılık oyçokluğu ile kabul edilirken, toplantının son gündem maddesinde de İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yeni Yönetmeliği görüşülerek İmar ve Bayındırlık  Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısının 2’nci oturumu 6 Kasım Çarşamba günü saat 15:00’da yapılacak. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU