Ağaç Kardeşliği Projesi yararına koştular

Bu yıl 41'incisi düzenlenen İstanbul Maratonu'nda Tema Vakfı Ağaç Kardeşliği Projesi yararına Çerkezköy'den 200'den fazla gönüllü koştu. Aralarında ÇTSO Başkanı Süle

GÜNDEM 4.11.2019 15:24:00 0
Ağaç Kardeşliği Projesi yararına koştular

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Vodafone tarafından bu yıl "İstanbul Senin Durma Koş" temasıyla düzenlenen Vodafone 41'inci İstanbul Maratonu'nda renkli görüntüler ortaya çıktı. "İstanbul senin, durma koş" sloganıyla koşulan maraton, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası'ndan start aldı. Organizasyonun startını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy verdi.

 

 

SPORCUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE DİKKAT ÇEKTİ

 

Start öncesi konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, sporun birleştirici gücüne dikkati çekerek, “Sizlerle beraber olmanın heyecanını, mutluluğu yaşıyoruz. Göğsümüzü kabartan sporcularımız da burada. Sporun birleştiren ruhuyla İstanbulumuza gelen sporculara 'hoş geldiniz', diyorum. Asya'yı Avrupa'ya bağlayacağız, gönülleri bileştireceğiz. Sporun ruhuyla yarınlara gençlerimizle yürüyeceğiz” dedi ve tüm katılımcılara başarılar diledi.

 

 

BİR İYİLİK KOŞUSU

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Birazdan Anadolu’dan Trakya’ya, Asya’dan Avrupa’ya geçişi yapacağız. İçi sevgi dolu, barış dolu, huzur dolu, keyif dolu bir koşu ruhu var burada. Bu aynı zamanda bir iyilik koşusu. Bütün iyilikler sporun, sportmen ruhuyla, centilmenliğiyle atacağınız her adımda karşılık bulmasını diliyorum. Hepinize başarılar dilerim” dedi.

 

140 BİNE YAKIN KİŞİ KATILDI

 

Vodafone 41. İstanbul Maratonu'na 106 ülkeden yaklaşık 140 bin kişi katıldı. Organizasyonda 42,195 kilometrelik çipli koşuda yaklaşık 4 bin, 15 kilometrelik koşuda ise yaklaşık 33 bin sporcu koştu.  8 kilometrelik halk koşusuna ise 100 bin civarında vatandaş katıldı. Maratonun 15 kilometre parkuru, "Türkiye’nin en çok sporcu ile koşulan yol yarışı" unvanını aldı. Katılımcılar, renkli kostümleri, yerel kıyafetleri, tuttukları futbol takımının formaları, yanlarında getirdikleri evcil hayvanları, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları, pankartlar ve dövizlerle koşuya renk katarken, bazı katılımcılar da yanlarında getirdikleri yiyeceklerle köprü üzerinde piknik yaptı.

 

7 BİN POLİS GÖREV ALDI

 

Vodafone 41. İstanbul Maratonu'nun sorunsuz geçmesi için geniş güvenlik önlemleri alındı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün iki yanı bariyerlerle ayrılarak, güvenlik şeridi oluşturuldu. Maratonda 7 bin polisin güvenlik amacıyla görev aldığı öğrenildi.

 

İYİLİK PEŞİNDE KOŞAN İLK TİCARET VE SANAYİ ODASI OLDU

 

Çerkezköy’den de 200’den fazla kişi Tema Vakfı Ağaç Kardeşliği Projesi yararına gönüllü olarak koştu. Çerkezköy’de yürüyüşe katılanlar arasında Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy’den bazı eğitimciler, bazı belediye meclis üyeleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda heyeti ve oda personelleri de yer aldı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, 41. Vodafone İstanbul Maratonu’nda Tema Vakfı ile beraber iyilik peşinde koşan ilk ticaret ve sanayi odası oldu.

 

Haber / Şaban KARDEŞ