Akay: Belediye Meclisi polemik yaratma alanı değildir

Çerkezköy Belediye Meclisi'nde yaşanan gerginlik nedeniyle toplantıyı pazartesi gününe erteleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, saat 17:30'da belediye binasının yanında konuya ilişkin ba

GÜNDEM 1.11.2019 17:56:00 0
Akay: Belediye Meclisi polemik yaratma alanı değildir

Belediye Meclisi’nde yaşanan durumun belediye meclisine yakışmadığını kaydeden Akay, mecliste iyi niyetle gündem dışı söz verdiğini ve iyi niyetinin suistimal edildiğini söyledi. Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Çerkezköy’e hizmet etmek için toplandığını dile getiren Başkan Akay “Çerkezköy Belediye Meclisi polemik yaratma alanı değildir. Siyaset yapma arenası da değildir. Siyaset meydanda yapılır. İşte burası meydan. Siyaset burada yapılır. Siyaset siyasi partilerin altında yapılır. Her yerde yapılır. Ancak Çerkezköy Belediye Meclisi siyaset alanı değil, Çerkezköy’e hizmet etme alanıdır. O yüzden belediye meclis gündemiyle hiç ilgisi olmayan bir konuda söz vermiş olmama rağmen maalesef bir suistimalle karşı karşıya kaldık. Ve Çerkezköy Belediye Meclisi hiç yaşanmaması gereken bir olayla maalesef baş başa kalmıştır. Derdi olan, söyleyecek sözü olan, eleştirisi olan, işte meydan, işte mikrofon, çıkarsınız derdinizi anlatırsınız. Dolayısıyla bunu Çerkezköy Belediye Meclisi’ne yakıştıramadım” dedi. 

 

MİLLİ BİRLİK BERABERLİĞE DE KATKI SAĞLAMAZ

 

Akay “Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız günler evvel yaptığı bir paylaşımı, üzerinden neredeyse bir ay geçmiş olmasına rağmen bu paylaşımı alıp belediye meclisinde gündem yaparak hedefe koyma anlayışı doğru siyasete yol açan bir yaklaşım değildir. Bu paylaşım günler evvel yapışmıştır ancak günler sonra yeniden bir siyaset üretme, pişirip pişirip bir şeyleri gündem etme anlayışıyla karşı karşıya kaldık. Meclis üyesi arkadaşımız kendine göre fikrini bir paylaşımla ortaya koymuştur. Hoşuna giden olur, gitmeyen olur. Ama aynı meclis üyesi arkadaşımızın terör örgütlerini lanetleyen bir anlayışı vardır, bunu ifade ediyor. İnsanları bu şekilde birbirine kutuplaştırarak, ayrıştırarak milli birlik ve beraberlikten bahsetmek mümkün değildir. Belediye Meclisi Barış Pınarı Harekatı’na el birliğiyle destek vermiştir. Tüm siyasi partiler, tüm meclis üyeleri destek vermiştir. Aynı arkadaşımız da buna destek olmuştur. Şehir dışında olması sebebiyle katılamamasın a rağmen kendi paylaşımında bunları ifade etmiştir. Bunları neden yok sayarak hedefe koyma anlayışını ortaya koyuyorsunuz? Günler sonra bunları konuşmak, bunları günden yaratma çabasıyla ortaya koymak Çerkezköy’deki siyasete katkı sağlamaz. Çerkezköy’deki birliğe, beraberliğe de katkı sağlamaz. Milli birlik beraberliğe de katkı sağlamaz” dedi. 

 

“HİÇ KİMSE SORGULAMAYA KALKMASIN”

 

Kendi fikrini, düşüncesinin merak edenlere de seslenen Akay “Benim fikrimi, düşüncemi merak edenlere sesleniyorum. Ne benim ne arkadaşlarımın vatan sevgisini, millet sevgisini, bayrak sevgisini hiç kimse sorgulamaya kalkmasın” dedi. Basın açıklamasını Belediye Binası’na astıkları Andımız’ın önünde yapan Başkan Akay “Çerkezköy Belediye Meclisi geçtiğimiz ay Andımız yazarı Dr. Reşit Galip’in adını bir pakta verilmesini teklif etti. ‘Türk’üm, doğruyum, çalışkanım’ mısraları ile başlayan Andımız’ın burada olmasının bir sebebi var. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis grubundaki tüm arkadaşlarım Dr. Reşit Galip’in isminin parka verilmesine evet demiştir. Ancak bugün polemik yaratan arkadaşlarımız Andımız’ın yazarı Dr. Reşit Galip’in Çerkezköy’de isminin yaşatılmasına da hayır demiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyelerinin oylarıyla bu karar kabul edildi. Ancak kaymakamlık buna red verdi. Sonra Dr. Reşit Galip’in Andımız’ı Çerkezköy Belediyesi’nin alnına koymuş olduk” dedi. 

 

“DERDİMİZ VATANDAŞA HİZMET ETMEK”

 

Dertlerinin birilerini ötelemek olmadığını kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bizim derdimiz, meclis üyelerimizin derdi Çerkezköy’de vatandaşa hizmet etmek. Çerkezköy Belediye Meclisinin de görevi budur” diyerek, belediye meclisinin bundan sonra da bu pencereden yürümeye hassasiyet göstereceğini söyledi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU