Mesleki bilgi ve deneyimlerini üniversite öğrencileriyle paylaştı

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Adalet programı öğrencileriyle bir araya geldi. Seminerde Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, savcılık makamÄ?

GÜNDEM 31.10.2019 13:56:00 0
Mesleki bilgi ve deneyimlerini üniversite öğrencileriyle paylaştı

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Adalet programı öğrencileriyle bir araya geldi. Seminerde Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, savcılık makamının yargı ve hukuk sistemindeki yeri ve önemine dair bilgiler verirken, mesleki bilgi ve deneyimlerini de öğrencilerle paylaştı.

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere İpsala Kaymakamı Enis Aslantatar, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Edirne 1. Sulh Ceza Hâkimi Volkan Bozkaya, İpsala Cumhuriyet Savcıları Muhammet Boçoğlu ve Ferhat Akıl ile öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

 

3+1 EĞİTİM UYGULAMASI

 

Programın açılışında konuşan İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayati Arda, Adalet programının Trakya Üniversitesi’nin hukuk alanında ilk ve tek bölümü olduğunu ve 3+1 işyeri eğitim uygulamasıyla öğrencilerin eğitimleri sırasında uygulamaya dönük elde edecekleri kazanımlar sayesinde ülkemizde adaletin tecellisine katkı sağlayacak, her yönden iyi yetişmiş meslek mensupları olacaklarını söyledi. Öğrencilerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başsavcı Fatih Karabacak da, sohbet havasında mesleki deneyimlerini ve Türk Hukuk Sistemi ile ilgili bilgileri öğrencilere aktardı.

 

Haber / Ozan URTEKİN