Çorlu'da Cumhuriyet coşkusu 

Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümü sebebiyle Cumhuriyet Yürüyüşü ve Ziynet Sali konseri düzenlendi.

GÜNDEM 30.10.2019 13:51:00 0
Çorlu

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne, Çorlu halkı yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşe, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katıldı. Çorlu Şehitliği önünden başlayıp S. Omurtak Caddesi’nde devam eden yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi.

 

SARIKURT, VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI

 

Cumhuriyet Yürüyüşü'ne binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. yıl dönümünde Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılan herkese teşekkür ederek tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Kortejin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Ziynet Sali sahne aldı. Ziynet Sali’nin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ve marşlar eşliğinde Cumhuriyetimizin 96. yılı coşkuyla kutladı.

 

 

"SONSUZA KADAR YAŞAYACAK"

 

Konser öncesinde konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen dev bir çınar olan Cumhuriyetimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği en kıymetli hazinemizdir. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklar üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacak, nesilden nesile aktarılacak ve Türk milletinin ellerinde daha da yücelecektir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, yüceltmek, gelecek nesillere taşımak; Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarına, bu uğurda nice bedeller ödeyen milletimize karşı tarihi sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğun bilinci ile ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.’ diyen ve Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda daima ilerleyeceğimize söz veriyoruz. En güzel bayramımızı kutlamak için bugün burada bulunan; bu gururu, bu coşkuyu bizlerle birlikte yaşayan siz sevgili Çorlulu hemşehrilerim; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun! Aydınlık gelecekler bizimle olsun!” ifadelerini kullandı. Başkan Sarıkurt’un ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorluluların ve Tekirdağlıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 

 

İZMİR MARŞI'NI SÖYLEDİLER

 

Konuşmaların ardından sanatçı Ziynet Sali sahneye çıkarak sevilen şarkılarını seslendirdi. Şarkıcı Ziynet Sali, iki saat sahnede kaldı. Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ziynet Sali’ye çiçek takdim etti ve takdimin ardından hep birlikte sahnede İzmir Marşı’nı seslendirdiler. 

 

Haber / Emre BOZ