Çerkezköy'den Mehmetçiğe destek 

Çerkezköy'deki dernek ve sendika temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de pkk, pyd ve uzantılarına karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı kapsamında MehmetÃ

GÜNDEM 18.10.2019 15:44:00 0
Çerkezköy

Dernek ve sendika temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri dün Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde Mehmetçiğe destek olmak amacıyla bir araya geldi.  

 

'VAROLUŞSAL BİR TEHDİTTİR'

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ortak basın açıklamasını Tekirdağ Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Hasan Hatipoğlu okudu. Hatipoğlu, "Ülkemize 35 yıldır ekonomik, hukuki ve siyasi anlamda ciddi zararlar veren bölücü terör örgütü pkk aynı zamanda çok büyük katliamlara da imza atarak kadın, çocuk, yaşlı, asker, polis, sivil ayırt etmeksizin 40 bin Türk vatandaşını öldürmüş, şehit etmiştir.  Son yıllarda ülkemiz, pyd, pkk, ypg vb. isimler ile Suriye’de, özellikle Fırat’ın doğusunda konuşlanan yurtdışı destekli bu bölücü terör örgütü unsurlarınca yüzün üzerinde taciz ve hasmane eyleme maruz kalmış, son 10 günlük sürede sivil vatandaşları hedef alarak yaşlı, çocuk, bebek demeden onlarca savunmasız insanımızı havan ve roketlerle şehit etmiş, yüzlerce insanımızı da yaralamıştır. Bu terör örgütleri sadece Türkiye için değil, uzun vadede bölgesel istikrar için de varoluşsal bir tehdittir." dedi. 

 

 

'HUZUR, BARIŞ VE KARDEŞLİKTEN YANAYIZ'

 

Hatipoğlu konuşmasının devamında, "Yurtdışı destekli diyoruz çünkü artık apaçık tüm dünyanın gözleri önünde dış güçler, uçak ve binlerce TIR ile hafif ve ağır silahtan mühimmata,  askeri arazi araçlarından yakıt tankerine, jeneratörden para desteğine kadar sayamayacağımız şekilde her türlü desteği  yaparak Büyük Ortadoğu Projesi hayalini gerçekleştirmeye, bölgede kendi kontrolleri altında bir ülke kurmaya çalışmaktadır.  Bu kadar desteğin tek amacı ise bölgede sömürge hakimiyetlerini kurmaktır. Biz huzur, barış ve kardeşlikten yanayız. Bu kapsamda ülkemiz, Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti ve diğer bazı partilerin de destekleri ile 9 Ekim 2019'da "Barış Pınarı" adı ile başlatmış olduğu harekatla amacımızı;  güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek,  bölgeye barış ve huzuru getirmek, ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf etmek, oluşturulacak güvenli bölge sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlamak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyarak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtarmak olarak belirlemiştir." ifadelerini kullandı. 

 

 

"RABBİM BİRLİĞİMİZİ, DİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN"

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener” sözünü anımsatan Hatipoğlu, Türkiye'nin küçük bir mozaiği olan Çerkezköy’de yaşayan vatandaşların kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğunu vurguladı. Hatipoğlu, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bölgedeki terör unsurlarını yok edeceğine ve terör örgütlerini hezimete uğratacağına, dış mihrakların kirli oyunlarını bozacağına olan inancımız tamdır. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim etsin. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz." diyerek konuşmasını tamamladı. Hatipoğlu'nun konuşmasının ardından Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş, Mehmetçiklerimiz için dua okudu. Mehmetçiğe destek olmak amacıyla düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve Nedim Yılancı, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, sivil toplum kuruluşlarının başkan yönetici ve üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İŞ Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak ile vatandaşlar katıldı. 

 

Haber / Buse SERİN