"En Güzel Hediye Kitap"

Kapaklı'da eğitim öğretim veren Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu öğretmenleri Recep Akyol, Ersan Pala, Necla Şahin, Eylem Yılmaz koordinatörlüğünde 'En Güzel Hediye Kita

GÜNDEM 18.10.2019 14:07:00 0

Okuma alışkanlığı kazandırmak ve okunan kitap sayısını artırmak amacıyla yürütülen projede kitap listesinin oluşturulmasında Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz’ın da tavsiyelerinden faydalanıldı. Oluşturulan Kitap Seçme Komisyonu tarafından belirlenen kitapların okul çalışanlarına ve öğrencilerine tavsiye edilmesinin ardından 2-14 Ekim tarihleri arasında öğretmenler ve çalışanlar ile öğrenciler arasında kura çekimi yapıldı. 

 

KİTAP OKUDULAR

 

Önceki gün okulda düzenlenen etkinlikte de kitaplar hediye edildi. Okunacak kitaplardan öğretmenler odasına ve sınıflara kitaplıklar oluşturulması sağlanırken, katılımcılar ve protokol üyeleri öğrencilerle birlikte 20 dakika kitap okudu. 

 

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

 

Projenin çıktısı olarak, bireylerin kelime hazinelerinin gelişmesi, hayal gücünün ve dünyaya bakış açısının zenginleşmesi, akademik başarının artması, okuyan ve düşünen bireyler yetiştirmek, Milli şuuru oluşturmak ve geliştirmek gibi üst hedeflerin de belirlendiğini belirten yetkililer “Projenin hedef kitlesi bin 700 kişiden oluşan Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu çalışanları ve öğrencileridir. İlerleyen zaman diliminde ise, izleme ve değerlendirme aşaması uygulanacak. İzleme ve Değerlendirme Aşaması, Yazar-öğrenci buluşmaları, yakın çevredeki kitap fuarlarına katılım, komisyonca belirlenen kurum ve halka açık alanlarda toplu olarak kitap okuma etkinliklerinin yapılması gibi etkinlikler düzenlenecek. Komisyonca belirlenen bir kitaptan öğrenci ve velisi sınava sokularak sonuçlarının ortalamasına göre dereceye girenlere ödül ve başarı belgesi verilecek” dedi. 

 

Haber / Emre BOZ