Kandemir: Genel merkez olarak arkanızdayız

Kapaklı'da düzenlenen toplantıda partililerle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, toplantının ardından AK Partili Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin'i ziyaret etti.

GÜNDEM 17.10.2019 16:29:00 0
Kandemir: Genel merkez olarak arkanızdayız

31 Mart seçimlerinde halkın teveccühünü aldıklarını belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Halkımızın beklediği hizmetleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. İl başkanımız, ilçe başkanımız da bize destek veriyor. Güzel şeyler yapacağız inşallah. Sizlerin de desteğiyle, sizlerin de tecrübelerinden feyz alarak Kapaklı’yı beklenen, özlenen halk belediyeciliği ile tanıştıracağız. Çok daha güzel günler bizim olacak. Kapaklı’da, Tekirdağ’da örnek bir belediyeciliği sergileyeceğiz” dedi.

 

BAŞARILI BİR NETİCE ALDINIZ

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’i tebrik eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir de “Kapaklımıza hayırlı uğurlu olsun. Sizler tecrübenizle, ekibinizle Kapaklı’ya değer katacaksınız. Kapaklı bizim ortalama bir Anadolu ilinin merkezinden daha yüksek nüfusa sahip önemli bir merkez. Büyüyen bir ilçemiz. Ben inanıyorum sizin vizyonunuz birikiminiz ile, Kapaklı’da bize oy veren, gönül veren, ya da oy vermeyip ‘bakalım nasıl çalışmalar göreceğiz’ diyen vatandaşlarımızın tamamı, oy versin ya da vermesin ayrım gözetmeden herkese hizmet götürme heyecanınıza şahitlik edecekler. Sizi tebrik ediyorum. Sadece esasında Tekirdağ’da değil, Trakya bölgesinde önemli olan başarılı bir netice aldınız. Genel başkanımız adına da yürekten tebrik ediyorum” dedi.

 

“GENEL MERKEZ OLARAK ARKANIZDAYIZ”

 

Kandemir “Sizi hem dikkatle, heyecanla izleyeceğiz hem de ne eksiğimiz varsa, bize ne düşüyorsa baş göz üstüne elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Genel merkez olarak yanınızdayız, arkanızdayız. Tekirdağ’ın bir şansı var. Tekirdağ kendi içerisinden çok önemli pek çok siyasetçi çıkardı ama, şuanda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, yani yasamanın başındaki meclis başkanımızı yetiştirmiş bir kent. O’nun da olağanüstü bir hassasiyet var zaten Tekirdağ’a. O’nun da desteğiyle inşallah Tekirdağ’da AK Parti belediyeciliğinin bayrağının dalgalandığı her yerde vatandaşımız ‘işte buymuş AK Parti belediyeciliği’ diyecek. Kapaklı da bunlardan bir tanesi. Çok güzel, çok dikkatli bir ekip oluşturmuşsunuz. Burada başarı çıtasını yukarılara doğru çıkaracaksınız” diyerek Belediye Başkanı Çetin’e başarılar diledi.

 

ANI DEFTERİNİ İMZALADI

 

Başkan Çetin de “Sizleri utandırmayacağız. Hep birlikte bu çıtayı daha da yukarılara çekeceğiz. Tekirdağ’da trendi hep yukarı çekeceğimize inanıyorum” dedi. Başkan Çetin, 1994 yılında Enver Özel’in belediye başkanlığı döneminde meclis üyesi olarak ona hediye ettiği anı defterinin anısını da anlatırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ve AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut da anı defterini imzaladı.

 

PROJELERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Başkan Çetin ilçede devam eden çalışmalarla ilgili de Genel Başkan Yardımcısı Kandemir’e bilgi verdi. Pınar Bulvarı’nda altyapı çalışmalarının devam ettiğini ve burayı prestij caddesi haline getireceklerini söyleyen Çetin, “Yıldızkent Kavşağı’na bir viyadük projemiz var. İnanıyorum, çok güzel şeyler olacak” dedi. 72 dönümlük alanda yapılacak olan yeni devlet hastanesi ile ilgili de bilgi veren Çetin “Halihazırda bir devlet hastanemiz var. Onu ÇOSB’ye devrediyoruz, onun karşılığında ÇOSB de bize hastane yapacak. Protokoller imzalandı. Yakında inşallah ihaleye çıkar. 105 yataklı olacak. Ama daha sonra yapılacak ilave ve takviyelerle 250 yataklı olması planlanıyor” dedi.

 

KAPAKLI’DA KABUK DEĞİŞİMİ OLACAK

 

Kapaklı için yeni bir planlama çalışması içinde olduğunu kaydeden Çetin “Uzun vadeli, Kapaklı’nın gelecekte 500 bin nüfusunu karşılayacak bir durumu değerlendiriyoruz” dedi. Kapaklı’ya üniversitenin gelmesi için özel üniversitelerle görüştüklerini belirten Çetin, “9 tane özel üniversite ile görüştük. 2 tanesi oldukça ciddi. Üniversite geldiği zaman burada hem kültürel hem ekonomik kabuk değişimi olacak” dedi. Çetin’in bu sözleri üzerine Genel Başkan Yardımcısı Kandemir “Kafaya koymuş, burayı il yaptıracak” şeklinde espri yaptı. Başkan Çetin de Kandemir’in esprisine “Buraya yatırım yapabilirsiniz” esprisiyle cevap verdi.

 

İLÇEYE CAZİBE KATAR

 

Kazak Gölü bölgesinde MTA ile bir çalışma yaptıklarını ve termal sıcak suya rastladıklarını söyleyen Çetin, “Belediye olarak o bölgenin ruhsatını aldık. Oradan sıcak suyu çıkartırsak burası termalin de merkezi olabilir.  İlçeye cazibe katar” dedi.

 

 

‘ENGELLİ VE YAŞLI BAKIM KÖYÜ’ İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR

 

Yaklaşık 1 yıl Sağlık Bakan Yardımcılığı yaptığını anımsatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir “Yurtdışından özellikle Baltık ülkelerinden bir talep vardı. Yaşlı Bakım Merkezi açalım istiyorlardı. Bize ‘Siz böyle tesisler açın ya da var olan tesislere akredite verin. Siz bize hastanızı gönderin biz de sizin akredite ettiğiniz yerlere gönderelim’ diyorlardı. Sağlık turizmi açısından şehre ekonomik katkı sağlar” dedi. O heyetlerle görüştüklerini belirten Belediye Başkanı Çetin de “Buraya getirdik. Ormanın içinde Orman Bakanlığımıza ait 100 dönümlük bir alanı gezdirdik. Biz Orman Bakanlığı ile yazışmaları yapıyoruz. Bu alanda engelli ve yaşlı bakım köyü yapılması ile ilgili çalışma yapıyoruz. Onların ifadesiyle 50 milyon euro’luk bir yatırım planlıyorlar. Avrupa menşeli bir sağlık kuruluşu. Sağlık Bakanlığı ile birlikte çalıştıklarını ifade ettiler. Bakanlığın orman vasfını yitirmiş bir alanı var. 100 dönümlük alanın tahsisiyle ilgili çalışmalar devam ediyor” dedi. Ziyaretin sonunda Başkan Mustafa Çetin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e Trakya bölge ürünleri ile birlikte tablo hediye etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU