Yüksekokul öğrencilerinden hayvan bakımevine ziyaret

Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri Süleymanpaşa Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'ni ziyaret etti. 

GÜNDEM 13.10.2019 13:37:00 0
Yüksekokul öğrencilerinden hayvan bakımevine ziyaret

Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Funda Eryılmaz Açıkgöz ve Öğr. Gör. Nazlı Çağıl Küçükgöksel’in idaresinde düzenlenen ziyarete NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’in eşi Selda Şahin de katıldı. Bakımevindeki hayvanları besleyen öğrenciler, bakımevindeki hayvanlar ve tedavileri hakkında Bakımevi Sorumlusu Veteriner Hekim’den bilgi aldı.

 

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK”

 

Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Funda Eryılmaz Açıkgöz 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nün, hayvan hakları için her yıl uluslararası olarak anılan bir gün olduğunu belirterek “Hava muhalefeti nedeniyle 4 Ekim günü gerçekleştiremediğimiz etkinliğimizi bugün gerçekleştirdik. Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle başta öğrencilerimiz olmak üzere, toplumda farkındalık ve bilinç oluşturmak, hassasiyeti arttırmak, mevcut sorunların çözümüne dikkat çekmek istedik” dedi.

 

MAMA DESTEĞİNDE BULUNDULAR

 

Bakımevindeki barınak şartlarının, hayvanlara verilen barınma, bakım ve sağlık hizmetinin son derece iyi olduğunu gördüklerini belirten Selda Şahin de “Bakımevinde ağırlanan hayvanların hijyenik şartlarda bakıldığını gördük. Bu anlamda burada gerçekten iyi bir uygulama var. İnanıyorum ki hayvan severlerimiz de bu konuda bize hak vereceklerdir. Ayrıca 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz bugünkü ziyaretimizde Geçici Bakımevi'nde bulunan sevimli dostlarımıza öğünlerine göre verilmek üzere mama desteğinde bulunulmuştur” dedi. 

 

Haber / Ruşa ELMA