Çerkezköy'ün sorunlarını Ankara'da anlattı

Geçtiğimiz haftalarda basın mensupları ile bir araya gererek hızlı tren projesinde eksik gördüğü bazı konularla ilgili çekincelerini dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, konuyu Ankara'

GÜNDEM 11.10.2019 16:55:00 0
Çerkezköy

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’u ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün sorunlarını Şentop’a ileterek sorunların çözümü için destek istedi.

 

SORUNLARI ŞENTOP’A İLETTİ

 

Çerkezköy’ün sorunlarını görüşmek üzere TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan randevu aldığını ve sorunları kendisine ilettiğini söyleyen Akay, “Birinci sorunumuz, İstasyon Mahallemizde bulunan istasyon. Yapılacak hızlı tren projesinde burada bir gar binası var. Yarın burada ciddi bir yoğunluk ile birlikte otopark sorunu olacak. Şuan bile trafik sorunumuz var, mevcut otoparkımız yok. Projede otopark planı yok. İnsanlar arabayla buraya gelecek ve buradan trenle İstanbul’a gidecekler. Çorlu’daki insanlar bile buradan binecek trene. Çünkü hızlı tren, Çorlu’nun uzağından geçiyor” dedi.

 

DAHA BİÇİMSİZ BİR VİYADÜK OLACAK

 

Kapaklı, Saray, Çerkezköy, Ergene ve Çorlu’nun İstanbul’a gidecek treninin buradan kalkacağını kaydeden Akay, şuanda bile sorun olan otopark sorununun ileride daha da büyüyeceğini söyledi. Hızlı tren ile birlikte Hükümet Caddesi ve Hikmet Uğraş Caddesi’nde bulunan hemzemin geçidin kalkacağını ve kavşağın trafiğe kapatılacağını dile getiren Akay, “Araçlar 17 metre yükseklikte ‘L’ yapıp inecek. Ama kalkışı Atatürk Viyadük’ünden daha biçimsiz bir viyadük olacak” dedi.

 

TÜNELE GİREREK GİDİLİRSE ÇERKEZKÖY BÖLÜNMEZ

 

Şuanda burada 5 apartmanın olduğunu, iskanlı olan bu apartmanları boşaltıp viyadüğü kaldırmanın mümkün olmadığını kaydeden Akay, “Bu sorunu çözmek için mecbur yer altından geçmesi lazım. En büyük sorun BSH kavşağı” dedi. Tekirdağ milletvekillerine ve TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a durumu anlattığını kaydeden Akay, “Viyadük, Beşyol kavşağından 4 metre yükselerek bulvara giriyor. Yarın yapılacak viyadükte 17 metre yukarıdan bir viyadük geçecek. Fiziken de imkânsız hale gelecek. Ve bu konu buradaki iki fabrikayı da ilgilendiren mesele. 4 metre yükselmesi yerine belli bir meyille alttan geçebilir. Tünele girerek gidilirse Çerkezköy bölünmez” dedi.

 

OTOGARIN ÖMRÜ BURADA UZUN DEĞİL

 

Bu sorunun sadece Çerkezköy’ün değil, Kapaklı, Saray, Çerkezköy ve Vize’nin sorunu olduğunu kaydeden Akay, “Çünkü Çorlu’ya gitmenin tek yolu burasıdır. Dışarıdan yollar var ama ana hat burası” dedi. Çerkezköy’deki otogarı kaldırarak şehrin dışına atma projelerinin olduğunu dile getiren Akay, otogarın ömrünün burada uzun olmadığını söyledi. Şehir dışında Çerkezköy ve Kapaklı’ya bir otogar yapma hedefinin olduğunu kaydeden Akay, bu konuyu da TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile paylaştığını söyledi.

 

BİR BAŞKA SORUN DA TIR PARKI

 

Çerkezköy’ün başka bir sorununun da TIR sorunu olduğunu kaydeden Akay, “Bu TIR’ları buradan kaldırmanın bir yolu var. Buradan 5 kilometre mesafede Veliköy’ün bir futbol sahası var.  60 dönüme yakın bir alan. Veliköy OSB, Velimeşe OSB, Kapaklı OSB ve Çerkezköy OSB’nin tam merkezinde bir yer” dedi. Şentop’un otoban bağlantısı olup olmadığını sorması üzerine Veliköy’ün bir talebi olduğunu söylediğini kaydeden Akay “Mesafenin kurtarmadığını, Karayolları’nın da soğuk baktığını söyledi. Velimeşe girişinin olduğunu söyledim. Bu TIR’ları burada kesmemiz gerektiğini, TIR’ların gümrüğe geldiğinde bütün şehrin içerisinde park yapıldığını ve bunun sosyal sorun haline geldiğini söyledim. sosyal sorun haline geliyor. Bu alanı spor alnından otoparka çevirdiğimizi söyledim. ‘Büyükşehir yapmaz mı?’ dedi. Ben de meclis kararı ile yetkiyi Çerkezköy Belediyesi’ne aldığımızı ama hazinenin yer tahsis etmediğini söyledim. ‘Etmez’ dedi. ‘O zaman bunu hazine yapsın, TOKİ yapsın’ dedim. Gümrüğü de oraya taşımak istediğimizi, sonra da kötü durumda olan kaymakamlık binasını buraya taşımak istediğimizi dile getirdim. Yarın şehir bu tarafa doğru genişleyeceğini, bu konuların şehrin geleceğini ilgilendirdiğini belirttim” dedi.  Çorlu Deresi sorununu da TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a ilettiğini söyleyen Akay, “2002 ve 2012’de sel yaşadık. Devlet Su İşleri, Çorlu Deresi ıslahı için ihale yaptı. İşi teslim etti ama bu iş parasızlığa geldi. Galiba ihaleyi iptal etti DSİ ve bir daha ihaleye çıkaracak” dedi. Bu konunun da Çerkezköy için çok önemli olduğunu kaydeden Akay, derenin kokusu, sel riski gibi birçok çevresel sorunu da Şentop’a ilettiğini söyledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ