Çorlulu sporcu dünya ikincisi oldu

Dünya Çocuklar Gençler Muaythai Şampiyonası'nda Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Serra Ecrin Sönmez, dünya ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Sönmez, Çorlu Belediye Başkan

SPOR 11.10.2019 14:27:00 0
Çorlulu sporcu dünya ikincisi oldu

Muaythai Tük Milli Takımında mücadele eden Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Serra Ecrin Sönmez, Avustralyalı rakibinin ardından altın madalya için Taylandlı rakibi ile kıyasıya mücadele etti. Zorlu mücadelenin ardından rakibine mağlup olan Serra Ecrin Sönmez dünya ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

 

65 ÜLKEDEN 840 SPORCU KATILDI

 

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Serra Ecrin Sönmez ile antrenörleri Ahmet ve Selda Yokuş, Uluslararası Muaythai Federasyonu (IFMA) tarafından Antalya’da düzenlenen ve 65 ülkeden 840 sporcu mücadele ettiği Dünya Çocuklar Gençler Muaythai Şampiyonası sonrasında Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'u makamında ziyaret etti. Ziyarete Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı ve Belediye Meclis Üyesi Mert Yılmaz'da katılırken Serra Ecrin Sönmez'i tebrik ederek başarılar dilediler.

 

'YÜREKTEN KUTLUYORUM'

 

Son bir ay içerisinde Çorlulu sporcuların ulusal ve uluslararası müsabakalarda büyük başarılar elde ettiklerini belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Bize bir gurur da Serra kardeşimiz yaşattı. Gerek Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü gerekse şehrimizde faaliyet gösteren sporcularımızın elde ettikleri büyük başarılar ile gururlandık. Son olarak sporcumuz Serra Ecrin Sönmez Antalya'da düzenlenen Dünya Çocuklar Gençler Muaythai Şampiyonası'nda Türk Milli Takım forması giyerek gümüş madalyanın sahibi oldu. Şehrimizde böyle başarılı sporcuların yetiştiğini görmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Şehrimize ve bizlere yaşattıkları bu büyük gurur için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sporcularımıza ve sportif faaliyetlere yönelik yaptığımız yatırımların karşılığını almak bizi ayrıca mutlu etti. Sporcularımızı yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum." şeklinde konuştu. 

 

TOPLAM 85 MADALYA KAZANDIK 

 

10-11, 12-13, 14-15 ve 16-17 yaş kızlar ve erkeler olmak üzere 116 sıklete yapılan müsabakaların yapıldığı Dünya Çocuklar Gençler Muaythai Şampiyonasına Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Tayland, ABD, Avustralya, Yunanistan ve Belarus'tan sporcular katıldı. Rusya'nın birinci olduğu şampiyonada Türkiye 22 altın, 37 gümüş ve 26 bronz olmak üzere toplam 85 madalya kazanarak ikinci oldu. Tayland ise 10 altın, 4 gümüş ve 2 bronz madalyayla üçüncülüğü elde etti.

 

Haber / Ozan URTEKİN