Barış Pınarı için eller semada, gönüller duada

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'nin kuzeyinde pkk/ypg ve daeş terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için tüm camilerde sabah na

GÜNDEM 10.10.2019 18:22:00 0
Barış Pınarı için eller semada, gönüller duada

Sosyal medya hesabından Barış Pınarı Harekatı ile ilgili paylaşımda bulunan ve şanlı Türk ordusuna başarılar dileyen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için yarın tüm camilerimizde sabah namazında Fetih Suresi okunacak, şanlı ordumuza dua edilecektir. Tüm kardeşlerimizi bekliyoruz” açıklamasını yapmıştı. 

 

ZAFER DUASI

 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın bu açıklamasının ardından sabah namazında ülke genelinde 90 bin camide Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için Fetih Suresi okundu. Çerkezköy’deki tüm camilerde de Fetih Suresi okunurken, Çerkezköylüler camileri doldurarak zafer duası yaptı. 

 

 

İL MÜFTÜLÜKLERİNE TALİMAT GÖNDERİLDİ

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da Ankara Hacı Bayram Camii’nde Sabah namazında Barış Pınarı Harekatı’nın zaferle sonuçlanması için yapılacak programa katıldı. Harekat boyunca sabah namazlarından önce bütün camilerde "Fetih Suresi" okunması ve dua edilmesi için 81 il müftülüğüne talimat gönderildi. 

 

7 KÖY TERÖRDEN ARINDIRILDI

 

9 Ekim’de saat 16:00’da başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında teröristlerin bulunduğu hedeflerin, savaş uçakları, obüsler ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alınmasının ardından saat 22:00 sıralarında zırhlı birlikler beraberinde Suriye Milli Ordusu askerleri ile sınırı geçerek karadan giriş yaptı. Dün de devam eden harekat kapsamında şuana kadar teröristlere ait yaklaşık 200 hedef ateş altına alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Tel Abyad'ın El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık ve Hamidiye köyleri ile Rasulayn'daki Kişto köyü terörden arındırıldı.

 

SİVİLLERE SALDIRI

 

Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin Şanlıurfa Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerine isabet etmesi sonucu biri bebek 2 kişi hayatını kaybetti. Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada “Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin ilimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatı’nın ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi. 

 

 

HAVAN MERMİLERİ APARTMANA İSABET ETTİ

 

Suriye'nin Kamışlı kentindeki teröristlerce Mardin'in Nusaybin ilçe merkezine atılan havan mermilerinin Fırat Mahallesi'ndeki apartmana isabet etmesi sonucu 3 sivil şehit düşerken, 24 sivil de yaralandı. Valilikten yapılan açıklamada, "Nusaybin ilçemize Suriye sınırından atılan havan topları sonucunda 3 sivil şehidimiz, 24 yaralımız bulunmaktadır" denildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ