Vatandaşlar sigorta şirketlerine akın etti

Marmara Denizi'nde, Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul'da vatandaşlar kısa sürede 15 bin 708 konut için deprem sigortası yaptırırken, Çerkezköy'd

GÜNDEM 6.10.2019 18:20:00 0
Vatandaşlar sigorta şirketlerine akın etti

Aksigorta Çerkezköy Acentesi Yiğit Sigorta yetkilisi Mustafa Cem Yiğit meydana gelen 5,8’lik deprem sonrası Çerkezköy’de konut sigortası yaptıranların sayısında yüzde 30’luk bir artış olduğunu belirterek “Bu sadece birkaç gün sürdü. Sonra arkası kesildi. Neden derseniz deprem unutuldu. DASK elektrik, su, doğalgaz aboneleri için zorunlu olmasına rağmen Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de DASK sigortası yaptıranların mevcut sayısı ile oturulan konutlara baktığımızda bu sayı yüzde 65 dolayındadır. Deprem sigortası tek başına yapıldığında bir anlamı yok. Bunun yanı sıra geniş kapsamlı konut paket sigortası da yapılması gerekiyor. Özellikle ülkemizin birçok bölgesi deprem kuşağı altında olması nedeniyle risk altında. Bu bakımdan sigorta şart. Dolayısıyla Dask ve özel Konut paket Sigortası yaptırmalıdırlar.” dedi.

DEPREM ÜLKEMİZİN GERÇEĞİ

 

AXA Sigorta Çerkezköy Acentesi Öztek Sigorta Sahibi Turgut Kabaklar ise, “Vatandaşlarımız yalnız deprem korkusu ile konut sigortası yaptırmamalı. Konut sigortası konutun doğal afetlere karşı garantisi bakımından önemli. Dolayısıyla yaşanan 5,8’lik deprem sonrasında vatandaşlarımızın bir kısmı deprem korkusu yaşamanın etkisi ile DASK poliçesine dönemsel bir talep yarattığını görüyoruz. Oysa deprem riski son günlerde yaşanan ne ise yarın da aynısı olacak. Tüm sigorta şirketleri açısından bakıldığında DASK poliçe satışı bu depremden sonra yüzde 10-15 dolayında arttı. DASK’ta herhangi bir deprem anında oluşacak hasarlar ödeniyor. Dask’ın yanı sırada özel konut sigortasının da mutlaka yapılması lazım. Çünkü evdeki mevcut eşyalar da bu paket altında sigortalanarak garanti altına alınmış oluyor. Ama bir çok vatandaşlarımız nasıl olsa DASK yaptırdım özel konut paket sigortasına gerek yok diyor. Bu düşünce yanlış. Mutlaka bunun da yapılması lazım. Eşyada meydana gelen hasarlar ve tüm riskler özel konut paket sigortası kapsamı altında yer alıyor. DASK’ta ise sadece konut güvence altında. Bir de bazı vatandaşlar az sigorta parası ödemek için konutlarının değerini düşük gösteriyor. Bence bu da doğru değil. Konutun değeri ne ise ona göre poliçe de belirtmek lazım. Deprem ülkemizin gerçeği. Bu nedenle DASK sigortası yaptırmayan ve özel konut paket sigortası yaptırmayanların yarın evsiz kalmamaları için yaptırmalarını öneriyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN