İş arayanlar ve işverenler Çerkezköy'de buluşuyor

İstihdama katkıda bulunmak amacıyla iş arayanlar ve işverenlerin buluşma noktası olan 4. Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı (TEKİF 2019) 8-9 Ekim tarihlerinde Çerkezköy'de düzenlenecek. 2 gün sürecek

GÜNDEM 1.10.2019 17:48:00 0
İş arayanlar ve işverenler Çerkezköy

Dün saat 10:00’da İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi’nde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen, fuarla ilgili bilgiler paylaştı.

 

“ÜLKEMİZİN 2’NCİ BÖLGESİ”

 

İŞKUR Çerkezköy Hizmet Merkezi Müdürü İlhan Burak, Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Aslıhan Moğulkoç, İŞKUR Tekirdağ Şube Müdürleri Adem Pusaoğlu ve Emine Aygün’ün de katıldığı kahvaltıda konuşan İl Müdürü Yaşar Esen, Tekirdağ’ın hava, kara, demir ve deniz yolu ulaşım imkanına sahip 5 ilden biri olduğunu belirterek “İstanbul iline sınır, Yunanistan sınırına 110 kilometre, Bulgaristan sınırına ise 130 kilometre uzaklıkta, lojistik ve stratejik olarak çok önemli bir konumdadır. İlimizde Çerkezköy OSB, Çorlu Deri İhtisas ve Karma OSB, Hayrabolu OSB, Malkara OSB, Veliköy OSB, Ergene-1 OSB, Ergene-2 OSB, Çorlu-1 OSB, Velimeşe OSB, Muratlı OSB; Kapaklı OSB, Yalıboyu OSB olmak üzere 12 adet OSB bulunmaktadır. Ergene’deki Avrupa Serbest Bölgesi ile birlikte 13 adet sanayi bölgesi vardır. Organize Sanayi Bölgesi olarak sayısal ve alan büyüklüğüne göre ülkemizin 2’nci bölgesidir” dedi.

 

“EN DİNAMİK 4’ÜNCÜ İLDİR”

 

2018 TÜİK verilerine göre 1 milyon 29 bin 927 nüfusa sahip olan Tekirdağ’da 346 bin 708 aktif çalışan, 23 bin 565 kayıtlı işyeri ve 867 elli artı olan işyerinin mevcut olduğunu belirten Esen “İlimiz bu yapısıyla sosyal güvenlik kapsamında aktif çalışanların il nüfusuna oranı bakımından yüzde 33.66 ile ülkemizin İstanbul, Ankara ve Kocaeli illerinden sonra en dinamik 4’üncü ildir. Göç alan, genç nüfusu fazla, işgücü arz ve talebi dengeli bir yapıya sahip olan ilimiz bu avantajlarından dolayı istihdam ve yatırım açısından cazip bir bölgedir” dedi.

 

İSTİHDAM VE İŞGÜCÜNE KATILIMDA 1’İNCİ SIRADA

 

TÜİK 2018 verilerine göre ülkemizde en yüksek istihdam oranının yüzde 55.3 ve en yüksek işgücüne katılma oranının yüzde 59.7 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) Bölgesinde gerçekleştiğini kaydeden İl Müdürü Yaşar Esen, “Bu verilere göre TR21 bölgesi istihdam ve işgücüne katılımda 1’inci sıradadır” dedi. Kariyer ve İstihdam Fuarlarının önemine dikkat çeken Esen “Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak bu yıl 4’üncüsünü düzenleyeceğiniz ve iş arayanlarla işverenleri buluşturacağımız TEKİF 2019 fuarımıza işsizlerimizi, öğrencilerimizi ve bütün Tekirdağ halkını bekliyoruz. İşverenlerimiz, kamu kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla katılımcılarımızı bekliyor olacağız” diye konuştu.

 

2 GÜN SÜRECEK

 

Tekirdağ Valiliği’nin himayesinde Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenecek olan Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı’nın 8 Ekim’de Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde kapılarını açacağını dile getiren Yaşar Esen, “İşletmelerin, kısa, orta ve uzun vadede ihtiyaç duyduğu ve duyacağı işgücü açığının giderilmesi ve iş arayanlara firmaları tanıma imkanı sağlayacak olan fuar 2 gün sürecek. ‘İş arayanların ve işverenlerin buluşma noktası’ sloganıyla düzenlenecek olan fuar boyunca uzman kişilerce eğitim, seminer, konferans, panel ve söyleşi etkinlikleri düzenlenecek. Katılımcı firmalar fuar boyunca işyerinde uygulanan ücret politikaları, çalışanların eğitim seviyeleri ve profilleri, yeni alacakları işgücünün hangi eğitim seviyesinde ve mesleklerden olacağı, kariyer yapma durumları gibi konularda tanıtımlarını yapacaklar” dedi.

 

KATILIM ÜCRETSİZ

 

Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan fuarda 110 özel sektör firması, 3 sivil toplum kuruluşu ve 7 kamu kurumu olmak üzere toplam 120 stant açılacağını belirten Yaşar Esen, “İş arayanlarımız bölgemizin önde gelen firmalarının yetkilileri ile yüz yüze görüşme yapabilecekler, işverenlerimiz aradıkları mavi yaka ve beyaz yaka personeli bulabilecekler. Fuarımıza katılım ücretsizdir” dedi.

 

İSTİHDAMIN EN’LERİN ÖDÜLLENDİRİLECEK

 

Fuarda iş arayanların firmalarla görüşme imkanı bulacağını, öğrencilerin staj yapmak istedikleri işletmelerle tanışma imkanı bulacağını kaydeden İŞKUR Tekirdağ İl Müdürü Yaşar Esen “8 Ekim günü saat 14:00’da İŞKUR ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından engellilere yönelik yapılan çalışmalar ve engellilerin çalışma hayatına kazandırılması konularında sunumlar yapılacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da işgücü piyasasına katkı sağlayanlar ödüllendirilecek. 2018 yılında en çok çalışanı olan ilk 3 firma, istihdamını en çok artıran ilk 3 firma, kadın istihdamı en fazla olan ilk 3 firma, 2019 yılı Haziran ayı kayıtlarına göre engelli açığı olmayan ve kontenjan fazlası engelli çalıştıran ilk 3 firmaya istihdamın en’leri ödülleri verilecek. Bu yıl ayrıca engelli çalıştırma konusunda kurumumuza proje sunan bir firmaya da TEKİF 2019 proje ödülü verilecek” diye konuştu.

 

NİTELİKLİ İŞGÜCÜNÜN YETİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK

 

TEKİF 2019’dan beklentilerinin, işletmelerin ihtiyaç duyduğu işgücü açığının giderilmesine katkı sağlayarak, işçi ve işveren arasında bir etkileşim oluşturmak olduğunu kaydeden Esen “Bu etkileşimin orta ve uzun vadede işsizliği azaltarak, istihdamın artmasını sağlayacak olan nitelikli işgücünün yetişmesine katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU