Erzurum'da soygun yapan hırsızlar Kapaklı'da yakalandı

Erzurum'da gece yarısı bir işyerine girerek yaklaşık bir milyon lira değerinde döviz ve 10 bin TL alıp kaçan 2 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelileri yakalamak için 200 güvenlik kamerasındaki

GÜNDEM 29.09.2019 17:42:00 0
Erzurum

İddiaya göre 2 şüpheli, 22 Eylül gecesi Erzurum Yakutiye ilçesindeki Lalapaşa Mahallesi'nde girdikleri iş yerinden yaklaşık bir milyon lira değerinde döviz ve 10 bin TL alıp kayıplara karıştı.

 

YANGIN MERDİVENİNDEN GİRDİLER

 

Yangın merdiveninden iş yerine giren maskeli şüpheliler, içinde 160 bin Euro ve 10 bin TL bulunan çelik kasayı, yanlarında getirdikleri spiral taşlama makinesiyle açıp paraları sırt çantalarına doldurdu. Şüpheliler aydınlatma direğinden inerek kaçarken, sabah geldiklerinde soyulduklarını gören işyeri sahipleri durumu polis ekiplerine bildirdi.

 

SANİYE SANİYE KAMERALARA YANSIDI

 

Bölgede bulunan 200 güvenlik kamerası ile mobese kayıtlarını mercek altına alan Asayiş Şube Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri kameralardaki son 3 güne ait görüntüleri tek tek izleyerek, maskeli şüphelileri tespit etti. 2 şüphelinin kaçışları saniye saniye kameralara yansırken şüphelilerden birinin aydınlatma direğinden atladığı anda ayağından sakatlandığı ve aksayarak yürüdüğü belirlendi.

SAKLANDIKLARI EVDE YAKALANDILAR

 

Şüphelilerin İstanbul'a geldiğini ve ayağından sakatlanan şüphelinin hastanede tedavi olduğunu belirleyen polis ekipleri, şüphelilerin İstanbul’dan da Tekirdağ’a geldiklerini tespit etti. Kimlikleri de tespit edilen Ahmet C. ve Yunus B., Kapaklı’da saklandıkları evde çaldıkları parayla birlikte yakaladı.

 

160 BİN EURO İSE İŞ YERİ SAHİBİNE İADE EDİLDİ

 

Gözaltına alınan 2 şüpheli Erzurum’a götürülürken, 2 arkadaşa yardım ettikleri belirlenen İ.P. ve O.G. de gözaltına alındı. İkili 10 bin TL’yi harcadıklarını itiraf ederken, 160 bin Euro ise iş yeri sahibine iade edildi. Yaralama suçundan sabıka kayıtları bulunduğu belirlenen 2 şüphelinin ifadelerinde ilk kez hırsızlık yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ