Deprem Çerkezköy'de de hissedildi

İstanbul'da saat 13:59'da sıralarında Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem Çerkezköy'de de hissedildi. Depremin şiddeti ile Çerkezköylüler panikle sokağa d

GÜNDEM 26.09.2019 13:08:00 0
Deprem Çerkezköy

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezi'ne göre, saat 13:59’da Silivri açıklarında 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 5,8 olarak açıkladı. Depremin, yerin 7 km derinliğinde olduğu belirtildi. Deprem Çerkezköy’de de hissedilirken, sarsıntının şiddetiyle vatandaşlar sokağa döküldü. Çerkezköy’de okul binaları boşaltılırken, öğrenciler evlerine yollandı. 

 

HASTALAR VE HASTA YAKINLARI DIŞARI ÇIKTI

 

Deprem sırasında hastanede tedavi olmayı bekleyen bazı hastalar ve yakınları da deprem dolayısıyla binadan ayrılarak hastane bahçesine çıktı. 

 

TEKİRDAĞ VE İLÇELERİNDE DE HİSSEDİLDİ

 

Depremle ilgili Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada “Tekirdağ ili Marmaraereğlisi ilçemizde, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Marmara Denizi Marmaraereğlisi açıklarında, bugün saat: 13: 59’da 5.8 Mw şiddetinde derinliği 6,99 olan bir deprem meydana gelmiştir. Deprem; ilimiz merkez ve ilçelerinde hissedilmiş olup, deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, 110, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamış olup gelişmeler AFAD tarafından takip edilmektedir” denildi. 

 

“HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN”

 

Valilikten yapılan açıklamada deprem nedeniyle, vatandaşların hasarlı binalardan uzak durmaları istenirken, hasarlı binaların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 0 (282) 261 20 40, 112, 155, 156, 110 ihbar hatlarına bildirilmesi de istendi. 

 

“BELEDİYE OLARAK ÖNLEMLERİMİZİ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Silivri açıklarında meydana gelen deprem ilçemizde de yoğun bir şekilde hissedildi. Ancak Allah’a şükür bu zamana kadar belediye ekiplerimiz ya da vatandaşlarımızdan aldığımız herhangi bir sıkıntılı haberimiz çok şükür yok. İnşallah daha ciddi sorunlarla, yenileriyle karşılaşmayız. Belediye olarak, ekiplerimiz olarak sahada önlemlerimizi almaya çalışıyoruz” dedi. 

 

“ŞİDDETLİ BİR ŞEKİLDE HİSSETTİK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında 5.7 şiddetinde meydana gelen depremi ilimizde de şiddetli bir şekilde hissettik. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi. 

 

OKUL BİNALARI BOŞALTILDI

 

Depremin ardından okullar tahliye edilerek öğrenciler evlerine gönderilirken, yapılan duyuruda deprem sebebiyle öğrencilerin okul binalarından tahliye edildiği, önlem amaçlı öğrencilerin tekrar okul binalarına alınmadığı, eğitim öğretime Cuma günü devam edileceği belirtildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU