Sarıkurt, Eskişehir'deki örnek projeleri inceledi 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini inceleyen Sarıkurt, "Bu güzel

GÜNDEM 24.09.2019 14:19:00 0
Sarıkurt, Eskişehir

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Eskişehir'e keşif amacıyla araştırma etkinliği düzenledi. Hem Eskişehir'de yürütülen çalışmaları yerinde gören hem de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret eden Sarıkurt, "Eskişehir'den örnek alacağımız projeler var. Çorlu'da da kent estetiğine fayda sağlayacak projeler üretmek için harekete geçeceğiz." dedi. 

İlk olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret eden Sarıkurt, ardından toplantı ve sunumlara katıldı. Eskişehir’in simgesi haline gelen yerleri tek tek inceleyen Başkan Sarıkurt programına Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ve Kent Belleği Müzesi’ni gezerek başladı. Başkan Sarıkurt ve ekibi ardından Masal Şatosu, Kurtuluş Müzesi ve Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ni ziyaret etti.
 

 

'ESKİŞEHİR'İ ÖRNEK ALIYORUZ'

 

Başkan Sarıkurt, "Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Strateji Geliştirme Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Eskişehir’de hayata geçirilen imza projeleri inceledik. En iyi örnekleri inceleyip kentimizin avantajlarıyla birleştirerek vatandaşlarımızla daha güzel bir Çorlu için el ele vereceğiz. Çocuklarımızın yaratıcılıklarını geliştirecek parklar inşa edecek ve ailecek keyifli vakit geçirilebilecek tesisler tasarlayacağız. Eskişehir bu anlamda örnek aldığımız kentlerden biri. Yıllar içerisinde geçirdiği köklü değişimine özendiğimiz marka şehrin gelişimini örnek alacağız. Eskişehir gibi biz de büyük başarılara imza atacağız. Kentimiz için gerçekleştirdiğimiz temaslar kapsamında Yılmaz Büyükerşen hocamızın ve ekibinin yaptığı bu güzel çalışmaları Çorlu’muzda uygulayacağımızı temenni ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde, genç ve dinamik ekibimizle kentimizi geleceğe taşıyacağız.” ifadelerini kullandı. 
 

 

Haber / Buse SERİN