Şehit yakınlarını ve gazileri yemekte ağırladı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal Rütbesi ile Gazi Unvanının Verilişinin Yıl Dönümü ve Gaziler Günü" vesilesiyle şehit yakınları ve gazileri öğ

GÜNDEM 20.09.2019 10:08:00 0
Şehit yakınlarını ve gazileri yemekte ağırladı

Yemeğe Vali Yıldırım’ın yanı sıra İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Garnizon Komutanı Tankçı Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Başsavcı Güngör Karakoç, Adalet Komisyonu Başkanı Naci Ergin, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Türker Karavaizoğlu, Vergi Mahkemesi Başkanı Ersin Eryılmaz, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Vali Yardımcıları Ali Dursun, Asalet Karabulut, Murat Eren, Dr. Abdullah Kalkan, İl Müftüsü İsmail İpek, şehit ve gazi aileleri katıldı. Orta Camii İmam Hatibi Mustafa Topçu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü İsmail İpek yemek duası tarafından yemek duası okundu. 

 

ŞEHİTLİK VE GAZİLİK EN MUKADDES MAKAMLARDIR

 

Yemekte konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Müslüman Türk milletinin en önemli vasıflarından biri de hiç şüphesiz vatanı için, bayrağı için, dini ve namusu için gerektiğinde gözünü kırpmadan, hiç düşünmeden, canı gönülden ölüme gitmesi ve bu değerler için savaşarak mücadele etmesidir. Milletimiz için şehitlik ve gazilik en mukaddes makamlardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal gazidir. Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Bey ve Kurtuluş Savaşımızı yöneten Meclisimiz gazi olduğu gibi, şimdiki Meclisimiz de gazidir” dedi. 

 

“MİLLETİMİZ İSTİKLAL VE İSTİKBALİNDEN ASLA VAZGEÇMEMİŞTİR”

 

Tarihi boyunca Türk milletinin pek çok mücadeleler verdiğini kaydeden Vali Yıldırım, “Çanakkale’de, Sakarya’da, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde büyük mücadeleler vermiştir. O dönemde birçok lisemiz, birçok üniversitemiz mezun vermemiştir. Sakarya’da düşmanın Ankara-Polatlı civarına kadar geldiğini hepimiz biliyoruz. Milletimiz, bu büyük sıkıntılara rağmen ümidini yitirmemiş istiklal ve istikbalinden asla vazgeçmemiştir. Milletimizi bu musibetlerden kurtaran vatanı, bayrağı, ezanı, namusu için her türlü fedakarlığı yapmasıdır. “Ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum” düşüncesidir. İkisi de milletimizin her ferdi için şereftir” dedi. 

 

“MİLLETİMİZ HİÇBİR ZAMAN ESARET ALTINDA YAŞAMADI”

 

Milletimizin tarih boyunca hiçbir zaman esaret altında yaşamadığını ve hiçbir zaman yaşamayacağını söyleyen Vali Yıldırım “Milletimiz, bu ruhu hala taşıdığını yakın zamanda Hendek Operasyonlarında, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarında göstermiştir. Verilen mücadelelerle ülkemiz üzerinde planları olanların oyunları bozulmuş, yaptıkları planlar boşa çıkmıştır. Onların oyunlarının bozulması, yaptıkları planların boşa çıkması sizlerin ve şehitlerimiz sayesindedir. Aynı zamanda bu ruh, 15 Temmuz günü de ortaya çıkmıştır. Milletimizin iradesine kast etmeye kalkanlar, milletimize haince saldırarak istediklerini elde edebileceklerini zannettiler. Onların tankları, topları, silahları vardı ama unuttukları bir şey vardı. Unuttukları şey, milletimizin her ne koşulda olursa olsun bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğiydi. Biz, Allah’ın izniyle bu ruhu, bu heyecanı muhafaza ettikçe başta bu bölücü PKK terör örgütü mensupları ve fetö terör örgütü mensupları olmak üzere, bu ülkenin ekmeğini yedikleri halde ihanet eden şer odakları da onlara destek veren dış mihraklar da hedeflerine ulaşamayacaklar ve bu aziz milletin kutlu yürüyüşünü durduramayacaklardır” dedi.

 

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

 

Vali Yıldırım “Şehitlik mertebesine yükselen ve gazilik onuruna erişen vatanımızın asil evlatları olan sizlere minnet ve şükran borçluyuz. Milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerinin hatırasını canlı tutmakta, onları daima hayırla yâd etmekte; şehitlerine, gazilerine ve onların ailelerine daima özel bir değer vermektedir. Devlet olarak bizim de, her gün ve her saat sizin yanınızda olduğumuzu vurgulamak istiyorum. Sorunlarınızı gidermek amacıyla elimizden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanın dirliği, ülkenin ve milletin birliği için can vermiş kan dökmüş bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Yaşayan Gazilerimize de sağlık ve uzun ömürler diliyorum” dedi. 
 

 

Haber / Menşure KARDEŞ