Sektörel sorunlar masaya yatırıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası 2019 yılı Meslek Komiteleri 2. Bileşik Toplantısı önceki gün yapıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu TSO Yönet

GÜNDEM 17.09.2019 11:24:00 0
Sektörel sorunlar masaya yatırıldı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Meslek komitelerimiz, oda - üye kaynaşmasında en önemli görevi üstlenen, vazgeçilmez organlarımızdır. Bu sebeple meslek komitelerimiz bizler için çok değerli ve kıymetlidir. Her sektörde sorunlarımızı dile getirerek, ortak noktaları tespit edip bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları  yapmanız takdire şayandır. Meslek komiteleri olmadan üyelerimizin ve dolayısıyla sektörlerin taleplerini bilmemiz mümkün değildir.” dedi. Sanayici ve esnaf ile ilçenin ekonomik ve sosyal refahının lokomotifi olarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Volkan, “Komitelerimiz; esnafımızın ve sanayicimizin nabzını tutan birimlerimizdir. Bizler, üyelerimizin, esnafımızın ve sanayicimizin sıkıntılarını siz komite başkanlarımızdan, komite üyelerimizden öğreniyoruz. Bu vesile ile ilçemizin ve sizlerin sorunlarına sahip çıkıyoruz. Amacımızın üyelerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve daha yaşanır bir Çorlu yaratmak olduğu herkesçe bilinmelidir.” dedi.

 

MESLEK KOMİTELERİNİN ÇALIŞMASI İLE DOĞRU ORANTILI

 

Odaların çalışmalarının meslek komitelerinin çalışması ile doğru orantılı olduğunu söyleyen Volkan, “Meclislerin üye menfaatleri yönünde çalışmalar ortaya koyabilmesi için meslek komitesini oluşturan sizlerin değeri ve önemi kaçınılmaz bir gerçektir. Odaların başarılı olması meslek komitelerinin somut çalışmalar yapması ile mümkün olmaktadır.” dedi. 

 

MESLEK GRUPLARININ BAŞARISI ÇORLU’NUN BAŞARISIDIR

 

Mesleki grupların başarısının Çorlu’nun başarısı olduğunu söyleyen Meclis Başkanı Erdim Noyan da “Çorlu’muzun başarılı olması, büyümesi, kalkınması demek, Türkiye’nin başarılı olması ve aydınlık yarınlara hızla kavuşması demektir.  Son 1.5 yılda hep birlikte ve özellikle sizlerle beraber çok güzel işler başardık. Odamızın ülke çapında başarıları konuşuluyorsa bunlar sizlerin sayesinde olmuştur.” diye konuştu. Ergene Belediyesi olarak sanayicinin ve ticaretle uğraşan vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de “Esnafımıza elimizden geldiği sürece destek olduk olmaya da devam edeceğiz.” dedi. 

 

BİZ ÖZEL BİR ŞEHİRİZ

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da “Çorlumuz ve Ergenemiz hem bölgemizde hem Türkiye’de üreten, ülkenin ve dünyanın dikkatini çeken bir şehirdir. Şehirler büyürken elbette ki olumlu yanları olduğu gibi olumsuzlukları da vardır. Dikkatimi çeken bir konu ise; nüfusumuz her geçen gün hızla çoğalsa da insan ilişkilerinde hala çok sıcak ve pozitifiz. Bölgemizin en önemli kurumlarından bir tanesi olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölgemizde, ülkemizde ve hatta uluslararası alanda başarılı olmasından ve bizleri temsil etmesinden dolayı mutluluk duyuyorum.  Biz özel bir şehiriz. Bu şehre hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Biz dertleri il ölçeğinde ama dermanı kurumlar bazına ilçe bazında olan bir şehiriz. Bu da bizim şehrimizin sorunlarının çözümü noktasında daha fazla birlik ve beraberlik duygusu içerisinde olmamız gerektiğini ortaya koyuyor.  Belediyemizin, belediye başkanlığımızın kapıları hep birlikte kullanmak üzere Çorlu TSO’ya açıktır.” dedi.

 

BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

 

Konuşmaların ardından görev süresi boyunca gerçekleştirdikleri başarılı çalışmalarından dolayı Çorlu TSO  5, 13 ve 14. Meslek Komitelerine Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan ve Meclis Başkanı Erdim Noyan tarafından takdir plaketi ve başarı belgeleri verildi.
 

Haber / Menşure KARDEŞ