1 günde 3 açılış

Çerkezköy'de hayırseverler tarafından yaptırılan Yusuf Şenel Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ilave katı ve Azize-Şahap Bozkurt Anaokulu'nun açılışı dün TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ş

GÜNDEM 16.09.2019 19:50:00 0
1 günde 3 açılış

 

İlk tören saat 14:00’da Yusuf Şenel Ortaokulu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan hayırsever Yusuf Şenel, okulu en iyi modern eğitim yuvası haline getirmek için  gayret ettiklerini belirterek “Bu bölgenin en iyi okulu yapmaya çalıştık. Her şeyiyle, donanımıyla okulumuzu daha modern ve öğrencilerimizi daha iyi yetiştirmek üzere ne gerekiyorsa elimizden gelen her şeyi yaparız” dedi. Okulun yapılışında kendisine destek olan ailesine teşekkür eden Şenel, “Okulumuz güzel bir şekilde devletimizin büyüklerine, idarecilerine herkese armağan olsun. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

 

“183 BİN 537 ÖĞRENCİYE EĞİTİM ÖĞRETİM VERİYORUZ”

 

Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından program İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’ın konuşması ile devam etti. Tekirdağ’da 10 bin 864 öğretmenle 183 bin 537 öğrenciye eğitim öğretim verildiğini belirten Ulusan, “İlimize kazandırılan hayırsever ve devlet yatırımlarıyla derslik başına düşen öğrenci sayılarımız okul öncesinde 21, ilkokul ve ortaokulda 27, ortaöğretimde 22, mesleki ve teknik eğitimde 19'dur. Halen 738 derslik ihtiyacı bulunan ilimizde yapımı devam eden gerek hayırsever gerek devlet yatırımlarımız ile yeni eğitim öğretim yılında il genelinde tekli eğitime geçme hedefimiz de gerçekleşmiş olacaktır. Bugün itibariyle 16'si devlet 5'i hayırsever olmak üzere 21 okulumuz eğitim öğretime kazandırılmıştır. Ayrıca 3 spor salonu, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon, 2 atölye ve 2 uygulama camiinin de yapımı devam etmektedir” dedi. Öğretmenlerle birlikte eğitimin niteliğini arttırmak için olanca güçleriyle çalıştıklarını ve öğrencileri 21. yüzyılın becerileriyle donatmak için gayret ettiklerini söyleyen Ulusan, “Yaşamın en önemli işinin eğitim olduğu farkındalığı ile en kıymetli varlıklarımız olan öğrencilerimizi her alanda başarılı kılacak, mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmek olarak hedefimizi belirledik. İki yıl öncesine kadar yüzde 76 olan Çerkezköy ilçemizdeki ikili eğitimin bu eğitim öğretim yılında ilçe genelinde tekli eğitime geçirilmesi bizler için hem gurur hem de onur kaynağı olmuştur. Her zaman söylediğimiz eğitim işi gönül işi eğitim işi ekip işi ifadesini Çerkezköy'de anlam bulmuş olarak görmek bizler için mutluluk verici” dedi. 

 

“GELİŞMİŞLİĞİN KAYNAĞI EĞİTİMDİR”

 

Açılışta konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder” sözünü anımsatarak toplumsal barışın, refahın, gelişmişliğin kaynağının eğitim olduğunu, vatandaşlarına iyi eğitim veren ülkelerin, huzurlu ve müreffeh olduğunu belirtti. Yıldırım “Ülkelerin gelişmişliği eğitim seviyeleri ile paralellik gösterir. Bir ulusun kalkınması ve gelişmesi ancak nitelikli bir eğitimle mümkün olabilir. Bilgili, donanımlı, iyi yetişmiş nesiller, ülkelerin en önemli cevherleridir. Ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak olanlar, iyi eğitimli, kendisini iyi yetiştirmiş gençlerimizdir. Bizi biz yapan değerlerimizi, çocuklarımıza eğitimle aktarırız. İyi bir insan olmak, iyi bir vatandaş olmak, çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olmak ancak ve ancak eğitim yolu ile mümkündür. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kendilerine, vatanımıza, milletimize yararlı bireyler olarak geleceğe hazırlanması görevi bizlere düşmektedir. Bu amaçla okullarımızda her türlü altyapı eksikliklerini gidermek, çocuklarımıza en iyi şartlarda eğitim imkânı sunmak üzere tüm hazırlıkları yapmaya, gerekli tedbirleri almaya gayret göstermekteyiz” dedi. 

 

“ÜLKEMİZİN İSTİKBALİ, UMUDUSUNUZ”

 

“Sizler, ülkemizin istikbali, umudusunuz. Ülkemizin hedeflerini hayata geçirecek olan sizlersiniz” sözleriyle çocuklara da seslenen Yıldırım, çocukların çok çalışmaları ve çok kitap okumaları gerektiğini söyledi. Yardımseverliğin, toplumdaki iyiliklerin güzelliklerin artmasına vesile olduğunu söyleyen Yıldırım, “Toplumsal barışı ve dayanışmayı sağlar. Halkımız arasında sevgi, saygı, muhabbet artar. İnsanların daha güzel, daha yaşanılabilir bir dünyaya dair ümidi ve gayreti artar. Yaptığınız iyiliğin başka hayırseverleri de teşvik edeceğini ümit ediyorum” dedi. 

 

“17 YIL İÇERİSİNDE 309 BİN YENİ DERSLİK KAZANDIRILDI”

 

Açılışta son konuşmayı TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop yaptı. Devletin birçok alanda kurumlar, binalar yaptığını, eğitim öğretim alanında da çok büyük eserler meydana getirildiğini söyleyen Şentop “Son 17 yıl içerisinde başta milli eğitime ayrılan bütçede muazzam bir artış var. 2002’de bütçeden eğitime 7.5 milyar dolar ayrılırken, 17 yıl sonra bugün 114 milyar liraya yükseldi.  17 yıl içerisinde 309 bin yeni derslik kazandırıldı. Yine öğretmen sayımızda yüzde 100'ün üzerinde bir artışla 632 bin yeni öğretmen eğitim ordumuza dahil oldu” dedi. Tekirdağ’da öğretmen başına düşen öğrenci sayısının Türkiye ortalamasının biraz üstünde olduğunu söyleyen TBMM Başkanı Şentop, “İlkokullarda bir öğretmen başına 24 öğrenci, ortaokullarda 20 öğrenci, genel olarak ortaöğretimde 21 öğrenci, mesleki öğretimde ise 19 öğrenci düşüyor. Türkiye genelinde 18 buçuk milyon civarında ilk ve orta tasdikli öğrencimiz var. Öğretmen sayımız da 1 milyonun üzerinde. Eğitim öğretim alanında tabi devletin çok şey yaptığını söylüyoruz söyleyebiliriz ama bu yeterli değil. Hayırseverlerin de bu alanda yapacağı çok şey var” dedi. Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım tarafından hayırsever Yusuf Şenel’e plaket verildi. Plaket takdiminin ardından kurdele kesilerek okulun açılışı yapıldı.

 

“BÜTÜN ÇERKEZKÖYLÜLERE HEDİYE EDİYORUM”

 

Yusuf Şenel Ortaokulu’nun açılışının ardından hayırsever Rıdvan Karabulut tarafından yapılan Atatürk İlkokulu İlave Katının açılışı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan hayırsever Rıdvan Karabulut, rahmetli Fahri Zümbül’den esinlenerek bu okulu yaptırmaya karara verdiğini belirterek “57 yıldır Büyükçekmece’deyim. Orada bir okul yapmayı düşündük. Ama beni aşıyordu onun için gücüm nispetinde burayı seçtim. Eşim de Çerkezköylü olduğu için burası ağır bastı. Bütün Çerkezköy halkımıza, bütün velilerimize, bütün öğretmenlerimize hepsine bunu hediye ediyorum güle güle kullansınlar” dedi. Karabulut, okulun yapımında katkısı olanlara da teşekkür etti. Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop da konuşma yaptı. 

 

 

 

“HAYIRSEVERLERİMİZİN KATKILARI ÖNEMLİ”

 

Eğitim öğretim hizmetinin devletin en önemli görevlerinden birisi olduğunu kaydeden Şentop “Sadece devletin altından kalkabileceği bir yük bir sorumluluk değil. Devlet gene altından kalkar da bunu hızlandırmak için planlanan programlanan süreleri kısaltmak için hayırseverlerimizin de katkıları önemli” dedi. Şentop “Bu bölgede yaşayan, Çerkezköy'de, Tekirdağ'da yaşayan hayırseverlerin sayısının fazla olduğunu düşünüyorum. Bunları daha fazla okul kurumları, derslik yapmak için yönlendirmemiz gerekiyor, teşvik etmemiz gerekiyor. İnşallah bununla ilgili de bu yıl belki bir kampanya başlatabiliriz. Bazı şehirlerimizde bu işlerin çok daha kolay çok daha hızlı ilerlediğini görüyoruz. Rekabet olmasın diye isim vermeyeyim ama okul binalarının, üniversitelerin, fakülte binalarının, kamu binalarının birçoğunun hayırseverler tarafından paylaştırılarak yaptırıldığını bir çok şehrimizde görüyoruz. Tekirdağ da bu şehirlerden birisi olmalı. Çünkü Tekirdağ aynı zamanda devlet bütçesine en fazla katkıda bulunan ilk 5 şehrimizden biri, Türkiye'de büyükşehirlerimizle beraber. Sanayi kuruluşlarımızın çoğunun yer aldığı yerler potansiyel olarak var ama bizim bu potansiyeli harekete geçirmemiz lazım” dedi. 

 

“ŞANSLI ÜLKELERDEN BİRİSİ”

 

Türkiye’nin bölgesinde genç bir nüfusa sahip bir ülke olduğunu kaydeden TBMM Başkanı Şentop, “Türkiye genç nüfusu itibariyle şanslı ülkelerden birisi. Ama bu nüfusumuza, gençlerimize çocuklarımıza iyi bir eğitim öğretim imkanı sunmak mecburiyetindeyiz. Yaşadığımız şartların yaşadığımız çağın bilgilerini vereceğiz, hem de bu milletin değerleriyle milli değerlerimizle vatana ve devlete bağlılıkla eğiteceğiz bir şekilde” dedi. Konuşmaların ardından hayırsever Rıdvan Karabulut’a plaket takdim edildi. Açılış, Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından kurdele kesimi ile sona erdi. 

 

 

 

AZİZE-ŞAHAP BOZKURT ANAOKULU’NUN AÇILIŞI YAPILDI

 

Atatürk İlkokulu İlave Katının açılışının ardından Fatih Bozkurt tarafından anne ve babasının adına yaptırılan Azize-Şahap Bozkurt Anaokulu’nun açılışı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program hayırsever Fatih Bozkurt’un konuşmasıyla devam etti. Bugün kendisi ve ailesi için müstesna bir gün olduğunu söyleyen Bozkurt “Bugün açılışını yapacağımız okulun Çerkezköy’ün ilk hafif çelik binası olması ve depreme dayanıklı olması sebebiyle ayrıca gurur duymaktayız. Bugünün çocukları yarının büyükleri, her şeyin en güzeline layıklar. Onlar bizim yaşama sevinçlerimiz. Bu nedenle çocuklarımızın kaliteli bir eğitim almaları için gerekli ortamı sağladığıma inanıyorum” dedi. Bozkurt, okulun yapımında kendisini destekleyen ailesine ve okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Açılışta konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Çerkezköy’ün hayırseverler noktasında şanslı olduğunu belirterek Çerkezköy’de hayırseverlerin eğitime büyük katkısı var. Bu tür hayırseverlerin artmasını istiyorum bilhassa Tekirdağ’da.  Türkiye’de ilköğretimde öğretmen başına 24 öğrenci düşerken, Tekirdağ’da 27 öğrenci düşüyor. Bu bakımdan daha çok binaya, daha çok dersliğe ihtiyacımız var. Ben hayırseverlerin çok olduğunu düşünüyorum. Umarım bu tür eserler örnek olur” dedi. Konuşmaların ardından hayırsever Fatih Bozkurt’a plaket verilirken, ardından da kurdele kesilerek okulun açılışı yapıldı. Program Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından sona erdi. 
 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU