Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu 18 Eylül'de başlayacak

Her yıl farklı bir Balkan ülkesinde düzenlenen "Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu" bu yıl "Balkanlar'a ve Balkanlar'dan Anadolu'ya Göçler (Osmanlı'dan Cumhuriyet'e)" temasıyla

GÜNDEM 16.09.2019 13:09:00 0
Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu 18 Eylül

Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan sempozyum Türk Tarih Kurumu, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Osıjek Josıp Juraj Strossmayer Üniversitesi (Hırvatistan) ve Tuzla Üniversitesi (Bosna-Hersek) iş birliğinde gerçekleştirilecek. 

 

60’IN ÜZERİNDE KATILIMCI BİLDİRİ SUNACAK

 

Osmanlı Dönemi Balkan tarihi konusunda akademik çalışmaları artırmak, Balkan tarihi çalışan akademisyenleri bir araya getirmek, Balkan ülkeleri arasında kültür alışverişini geliştirmek, Osmanlı arşivlerinin Balkan tarihi açısından önemini ortaya koymak, Türkiye’nin Balkan ülkeleriyle dostluk ilişkilerini ve Türkiye ve Balkan ülkelerindeki kurumlar arasındaki iş birliğini geliştirmek amacıyla düzenlenen sempozyumda, yurt içi ve yurt dışından 60’ın üzerinde katılımcı bildiri sunacak.

 

İLBER ORTAYLI DA KATILACAK

 

Ülkemizden tarih alanında önde gelen isimlerden olan ve pek çok esere imza atmış Prof. Dr. İlber Ortaylı, Slovenya Ljubljana Üniversitesi’nden Prof. Dr. Božidar Jezernık, Karadağ Montenegro Üniversitesi’nden Prof. Dr. Šerbo Rastoder ve Sırbistan Belgrad Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ema Mıljkovıc sempozyumda davetli konuşmacı olarak yer alacak. Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Šerbo Rastoder, 19 Eylül’de Balkan Kongre Merkezi’nde, sempozyumun açılışına özel birer konuşma gerçekleştirecek.

 

BALKANLAR VE GÖÇ TARİHİNE IŞIK TUTACAK

 

Trakya Üniversitesi olarak Balkanlara her zaman ayrı bir önem verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Gerek Balkanlarda Türkiye ve üniversite dendiğinde gerekse Türkiye’de Balkanlar ve üniversite dendiğinde akla gelen ilk üniversite, Trakya Üniversitesi’dir. Bu nedenle Trakya Üniversitesi olarak böyle bir çalışmaya ev sahipliği yaptığımız için çok memnunuz. Balkanlara ışık tutmak için bu tarz kongreler, sempozyumlar, çalıştaylar düzenlemeye devam ediyoruz. Bu sempozyumun Balkanlar ve göç tarihine ışık tutacağını ve önemli katkılar sunacağını düşünüyorum. Ayrıca böyle bir toplantının Türkiye’nin Balkanlara açılan kapısı Edirne’de düzenleniyor olmasını da anlamlı buluyorum” dedi. 
 

 

Haber / Emre BOZ