Temizlik seferberliği pazaryerinden başladı

Keşan Belediye Başkanlığı tarafından Dünya Çöp Toplama Günü dolayısıyla Keşan ve Saros'da yapılacak olan Temizlik Seferberliği Cumartesi günü Keşan Pazaryeri'nden başladı.

GÜNDEM 15.09.2019 11:17:00 0
Temizlik seferberliği pazaryerinden başladı

Saat 10.30’da Keşan Pazaryeri’nde Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç ve Keşan Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman esnafa çöp poşeti dağıttı. 

 

“ÇÖP TOPLAMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Kampanyaya pazaryerinden başladıklarını söyleyen Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu,  “Bütün pazaryerimizdeki esnafımıza bugün birer poşet ve bilgilendirme afişi dağıtıyoruz. Bugünün önemini kendilerine anlatmaya çalışıyoruz. Keşan’ın da temiz olmasını, Keşan’ın da çevreci olmasını, akşam olunca pazaryerinin tertemiz olmasını sağlayan bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz” dedi. Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Odası Başkanı Hasan Kocaman da bu kampanyaya destek olmak amacıyla odalar olarak esnafı ziyaret ederek çöp toplama alışkanlığını kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Keşan Kaymakamı Nuri Özder de “Bugün hem esnafımıza hem vatandaşımıza çöp bilincini anlatmak ve dikkat çekmek için sembolik de olsa bir faaliyet yapmak ve çöp görünce insanların rahatsız olmasını sağlayabilirsek kimse çöp atmaz diye inanıyorum. Nasıl evimize çöp atmıyorsak sokağa da atmamalıyız. Yabancı ülkelere gidince görüyoruz, sokaklar tertemiz. Herkes daha dikkatli olarak çöpünü düzenli olarak çöpe atarsa bu alışkanlığı arttırabilirsek daha temiz bir Keşan’da ve ülkede yaşayabiliriz” dedi. 
 

 

Haber / Ruşa ELMA