Çetin: Tüm kapıları birlikte çalacağız

Kapaklı'da görev yapan muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin "Vatandaşın bütün sorunlarını, ilçemizin, kentimizin, mahallemizin sorunlarını hep birlikte

GÜNDEM 15.09.2019 10:43:00 0
Çetin: Tüm kapıları birlikte çalacağız


Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’da görev yapan muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Belediye Teras Kafe’de düzenlenen kahvaltıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, seçimden sonra yoğun bir trafik geçirdiğini bu nedenle muhtarlarla yapmayı planladığı toplantının geciktiğini söyledi. 

 

“BERABER ÇÖZECEĞİZ”

 

Seçimde kendisi gibi muhtarların da halkın teveccühü ile görev aldığını söyleyen Çetin, “Zor ve meşakkatli bir görev ama bir o kadar da kutsal bir görev yapıyoruz. Bu 5 ay süre içerisinde dönem dönem hepinizle görüşmelerim oldu. Muhtarlarımızın talepleri oldu. Vatandaşın bütün sorunları ilçemizin, kentimizin, mahallemizin sorunlarını hep birlikte beraber çözeceğiz. Bu 5 yıl boyunca birlikte daha fazla bir araya gelip birbirimize destek olup moral verip birlikte hareket edelim istiyoruz.” dedi. 

 

“BAMBAŞKA BİR ŞEHİR PLANI HAYAL EDİYORUM”

 

Her anlamda talep ve istekleri yukarıya doğru taşımak gerektiğini söyleyen Çetin, “Birlikte raporlarımızı hazırlayacağız gitmemiz gereken tüm kapıları birlikte çalacağız” dedi. Çetin, Türkiye’ye örnek olacak bambaşka bir şehir planı hayal ettiğini ifade ederek “İlçemizde mevcut yapıyı değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum ve Yenişehir vizyonunu ortaya koyalım istiyorum. Bu konuda da Vali Beyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla, tarımla görüştüm. Hayalim iz bırakacak ve tüm Türkiye’ye örnek olacak cadde ve sokaklarıyla bambaşka bir şehir planı” dedi. 

 

“ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR BAKIŞ AÇIMIZ OLMALI”

 

“Alışılmışın dışında bir bakış açımız olmazsa Kapaklı’yı bu şekilde büyütmeye devam edersek gelişemeyiz, sadece genişleriz” diyen Çetin, taleplerin kalıcı çözülmesi için büyük adımlar atmanın doğru olacağını düşündüğünü kaydetti. Etüd ve Proje Müdürlüğü önderliğinde Trakya Kalkınma Ajansı’ndan ilk defa hibe bir proje aldıklarını kaydeden Çetin, “Atatürk Mahallemizde yapacağımız hanımlara yönelik bir projemiz. Orada bir eğitim vereceğiz sonra da bunları pazarlamayla ilgili bir ekip kuracağız inşallah. Sizlerin gündelik taleplerinizi karşılamamız için biz büyük adımlar atmamız gerekiyor. O küçük sorunları çözmenin yolu bütçemiz ve imkanlarımız ile mümkün değil” dedi. 

 

“GÖSTERMELİK DEĞİL KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETMEK İSTİYORUZ”

 

Göstermelik değil kalıcı çözümler üretmek istediklerini söyleyen Başkan Mustafa Çetin, “Bunun içinde Büyükşehrin ve Ankara’nın kapılarını aşındırmalıyız” dedi. Mahalle muhtarlarının istek ve taleplerini de dinleyen Çetin, tüm taleplerle yakından ilgileneceğini söyledi. Muhtarlarla daha sık bir araya gelerek,  bağı daha da fazla güçlendireceklerini söyleyen Çetin “Sizlerin önerileri ve fikirleri bizim için çok önemli. Şehrimizi ortak akılla birlikte yönetmek ve daha yaşanabilir bir Kapaklı için el ele, omuz omuza vererek  hep birlikte çalışacağız.” diyerek katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür etti. 
 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU