Yanan ev kullanılmaz hale geldi

Malkara'da 3 katlı binanın en üst katında çıkan yangında ev kullanılmaz hale gelirken, yangında ikinci katta oturan ve dumandan etkilenen yaşlı kadına olay yerindeki sağlık ekiplerince ambulansta müdahal

GÜNDEM 13.09.2019 16:08:00 0
Yanan ev kullanılmaz hale geldi

Yangın, Camiatik Mahallesi Doğanca Çeşme Sokak üzerindeki 3 katlı apartmanının en üst katında Ayşe Ç. (48) ait dairede meydana geldi.

 

1 SAATTE SÖNDÜRÜLEBİLDİ

 

İddiaya göre, odadaki elektrik kablosunun şase yapması sonucu çıkan yangın bir anda büyüdü. Evde kimsenin olmadığı yangını o sırada yoldan geçen bir kişinin fark etmesiyle durum hemen itfaiye ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevke edildi. İtfaiye ekipleri yaklaşık 1 saat süren çalışma sonunda yangını kontrol altına alarak, söndürdü. Yangında ikinci katta oturan ve hafif şekilde dumandan etkilenen E.T. (86) olay yerindeki sağlık ekiplerince ambulansta müdahale edildi.

 

‘ALEVLERİ GÖRÜNCE HEMEN İTFAİYE İLE 112’Yİ ARADIM’

 

Binanın en üst katından çıkan alevleri görüp yangını hemen itfaiye ekiplerine bildirdiğini söyleyen Emre Bayrakçeken, “Eve doğru gidiyordum. Birden binanın en üst katındaki alevleri gördüm. Hemen itfaiye ekiplerine yangını bildirdim. O sırada binanın 2’nci katında camda bir yaşlı teyze vardı, ona da seslendim. Üst katta oturan kimse var mı diye sordum. Yaşlı teyzeyi aşağıya indirmek istedim dumandan zehirlenmesin diye. O sırada ne olur olmaz diye hemen 112’yi arayıp sağlık ekiplerini çağırdım. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Yangında ev kullanılmaz hale gelirken, ekipler yangının çıkış nedenini araştırıyor.

 

Haber / Murat YAYIN