KTSO, Yöresel Ürünler Fuarı'na katılacak

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO)  bu yıl 10. kez kapılarını ziyaretçilerine açacak olan "Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) yerini alacak. 

GÜNDEM 10.09.2019 14:56:00 0
KTSO, Yöresel Ürünler Fuarı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada “Yöresel ürünlerimizin; ticarete kazandırılması, tüketimlerinin yaygınlaştırılması, katma değerlerinin artırılması ve coğrafi işaret ile tescil ettirilerek standartlarının oluşturulması gibi amaçlarla bu yıl 10. defa düzenlenecek olan YÖREX- Yöresel Ürünler Fuarı 23-27 Ekim  tarihlerinde ANFAŞ/Antalya Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Yöresel ürünlerini, genellikle yerel pazarlar için üreten firmalarımız, bu fuara katılarak ulusal ve küresel pazarlara açılma olanağı sağlama, yerli ve yabancı girişimcilerle ortaklık veya işbirliği konusunda uygun bir ortam yakalama ve yöresel ürünlerini tescillendirme ve markalaştırma yolunda önemli bir açılım gerçekleştirme imkanına sahip olacak” dedi. 

 

23-27 EKİM TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK

 

Oda olarak Kırklareli’nde üretilen yöresel ürünleri, iç pazardaki ithal ürünler karşısında güçlendirmek, hali hazırda yerel pazarlarda yer edinmiş yöresel ürünlerin, daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olmak, yöresel ürünlerin ticari değerlerini ve hacmini yükselterek, yöredeki istihdamı geliştirmek adına birçok çalışma yaptıklarını ve yapılan çalışmaları desteklemeye devam ettiklerini söyleyen Kırklareli TSO yetkililer “Bu kapsamda Trakya Kalkınma Ajansı tarafından ilimiz adına açılacak stantta 23-27 Ekim tarihleri arasında “YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı”na katılarak ürünlerini ücretsiz olarak sergilemek, tanıtımını yapmak isteyen üyelerimizin odamız ile irtibata geçmeleri gerekmektedir” dedi. 
 

 

Haber / Buse SERİN