Albayrak, inşaatı süren hizmet binasını inceledi 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yapımı devam eden Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasında çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Albayrak, "11 kattan oluşacak ola

GÜNDEM 8.09.2019 09:00:00 0
Albayrak, inşaatı süren hizmet binasını inceledi 

İncelemelerde bulunan Albayrak'a, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Emin Pehlivan ve Dr. Kaan Gaytancıoğlu ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkan Vekili Sinan Türkoğlu da eşlik etti.

 

BİRÇOK KATININ İNŞAATI TAMAMLANDI

 

İncelemelerini tamamlayan Başkan Albayrak, "Vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yeni hizmet binasının yapımına hız kesmeden devam ediliyor. Yeni Hizmet Binamızın inşaat çalışmaları, 2019 yılının Mayıs ayında yapılan ihale ile yeniden başladı. 11 kattan oluşacak olan binamızın birçok katının inşaatı tamamlandı." diye ifade etti. Meydan altı otoparkının temel betonlarının dökülerek, temel altı direnç sistemleri ile bodrum katlarının da su ve ısı izolasyon kapmalarının tamamlandığını söyleyen Albayrak, "Yeni Hizmet Binamızın şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu. 

 

'GENİŞ BİR MEYDANI DA OLACAK'

 

Yeni hizmet binası 67 bin 210 metrekare alana inşa ediliyor ve 12 bin 420 metrekare oturum alanı bulunuyor. Albayrak, yeni hizmet binasının kapsamlı ve Tekirdağ'a yakışır bir hizmet binası olacağını söyleyerek, "2 bodrum kat, zemin kat, 2 baza kat ve 6 ofis katından oluşuyor. Bina içerisinde ise; Büyükşehir Belediyesi hizmet birimleri ve çalışma ofisleri, konferans salonu, çok amaçlı salon, sergi salonu, meclis salonu, encümen salonu, kreş ve otopark bulunuyor. 17 bin 841 metrekare oturum alanına sahip olan meydan altı otoparkı ise; 943 adet araç kapasitesine sahip olup yer altında 2 kattan oluşuyor. Bina içerisinde 3 adet yemek salonu, 3 adet kafe, basın kulübü, bankamatik alanı ve otopark yönetim hizmet birimleri yer alıyor." dedi. Yeni hizmet binasının önünde çeşitli etkinliklerin gerçekleştirilebileceği geniş bir meydanın da olacağını ifade eden Albayrak, "13 bin 462 metrekare inşaat alanında oluşan meydanda seyir terası, etkinlik meydanı, yansıma havuzları, kent koridoru, anıt alanı ve peyzaj alanı bulunuyor” bilgisini verdi. 
 

 

Haber / Buse SERİN