Mesleki ve teknik eğitim alanında işbirliği yapacaklar

2019 yılı İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansının katkılarıyla Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda atölyeler kurul

GÜNDEM 8.09.2019 08:04:00 0
Mesleki ve teknik eğitim alanında işbirliği yapacaklar

Trakya Üniversitesi ile Trakya Kalkınma Ajansı Arasında İş Birliği protokolü imzalandı. Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ön hazırlık çalışmaları tamamlanan “Mobilya ve Makine İmalat Sektörüne Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi” projesi kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı Merkezi’nde gerçekleşen imza törenine Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı, Makine ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Kenan Karaçavuş ile Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Öğr. Gör. Özer Özçelik katıldı.

 

UYGULAMA ATÖLYESİ KURULACAK

 

Trakya Üniversitesi ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında iş birliğini içeren proje ile Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun teknik kapasitesi ile mesleki eğitim altyapısının güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirten yetkililer “Öğrencilere verilen mesleki eğitimlerin kalitesinin artırılması ve istihdama yönelik mesleki eğitimler ve kurslar düzenlenmesi planlanan proje kapsamında 25 kullanıcılı “Teknoloji Tasarım Atölyesi” ile 3 eksen CNC Freze makinesi, 3 eksen CNC lazer kesim, 3D yazıcı ve 3D tarayıcı makinelerinin bulunacağı bir “Uygulama Atölyesi” kurulması hedefleniyor. Mobilya ve makine imalat sektörü firmalarında nitelikli ara eleman, AR-GE personeli ve stajyer olarak istihdam yaratılmasına zemin hazırlaması düşünülen projede işe alım ve yerleştirme süreçlerine destek olmak amacıyla meslek yüksekokulu ile sektörün önde gelen firmaları arasında protokoller imzalanması da yer alıyor. Proje kapsamında ayrıca, mobilya ve makine imalat sektöründe çalışmak isteyen adaylar için iş dünyasının kapısını aralayacak öğrencilerinde başvurabileceği mesleki eğitim kursları düzenlenmesi planlanıyor” dedi. 

 

NİTELİKLİ ARA ELEMAN YETİŞTİRİLMESİNİN ÖNÜ AÇILACAK

 

Trakya Kalkınma Ajansının her zaman Trakya Üniversitesi ile iş birliğine hazır olduğunu ifade eden Genel Sekreter Mahmut Şahin, “Destek almaya hak kazanan ‘Mobilya ve Makine İmalat Sektörüne Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi’ projesi ile Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulacak olan laboratuar altyapıları ile hem üniversitemizin yetiştireceği öğrencilerin ve meslek yüksekokulumuzun kapasitesi attırılacak hem de Mobilya ve Makine İmalat Sektörüne nitelikli ara eleman yetiştirilmesinin önü açılacaktır” dedi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da “2017’de uygulamaya başladığımız 3+1 İş Yeri Eğitim Modeli vasıtasıyla sektördeki işletmeler ile meslek yüksekokullarımız arasında protokoller imzalayarak öğrencilerimizin öğrenimlerinin son döneminde işletmelerde staj yapmalarını sağlamaktayız. Bu model, imza atacağımız protokolle hayata geçireceğimiz projenin altyapısını oluşturmada ciddi katkılar yapmıştır. Kamu-Sanayi ve Üniversite iş birliğinde Edirne’yi lokomotif şehir haline getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi. 
 

 

Haber / Ruşa ELMA