İlk yardım eğitimi verildi

Edirne Belediyesi bünyesinde kurulan Edirne Akademi'de 'İlk Yardım' eğitimi verildi. Edirne Akademi öğrencileri Edirne Belediyesi Salonu'nda Edirne Belediyesi'nin eğitmenleri Hemşire İnci Öz

GÜNDEM 5.09.2019 13:40:00 0
İlk yardım eğitimi verildi

Eğitime Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da katıldı. İlk yardımın önemine dikkat çeken Tanrıkulu, “İlk Yardım Merkezi’yle Edirne Belediyesi Türkiye’deki ilk 3 belediyeden biri” dedi. 
 

 

HAYAT KURTARMA ERDEMİNE VE BİLGİSİNE SAHİPLER

 

Edirne Belediyesi bünyesinde yer alan İlk Yardım Merkezi ve merkezin çalışmaları hakkında da bilgi veren Tanrıkulu, “Sağlık, fizyolojik, çevresel ve fiziksel iyi olma halidir.  Bu eğitimi alan arkadaşlar çok değerli. Çünkü bu eğitimi sadece kendileri için değil; başkalarının hayatına dokunabilmek için de alıyorlar. Bu eğitimi alanlar bir başkasının hayatını kurtarma erdemine ve bilgisine sahipler.  Hayat bir başkasına da yardım edebilme erdemidir. Hiç tanımadığımız; belki de bir daha hiç karşılaşmayacağımız bir insanı hayata bağlamak bu dünyadaki en güzel erdemdir. Öğreneceğiniz bilgiler ile tanımadığımız bir insana yardımınız dokunacak, bu çok önemli” dedi. 
 

 

KATILIM BELGESİ VERİLDİ

 

Kan bağışının önemine de dikkat çeken Tanrıkulu “Bu hayatı birlikte paylaşıyoruz. Paylaşarak daha da güçleniriz. Çünkü bizler sosyal bir varlığız. 3-5 saniye arasında doğru müdahaleyi yapabilirsek o zaman onun hayatını kurtarabiliyoruz” dedi. 2014 yılından beri 3 uzman eğitmen ile birlikte bu eğitimleri verdiklerini belirten İlk Yardım Eğitmeni Hemşire İnci Özer de “Biz Sağlık Bakanlığı’ndan onayı ve ruhsatlı 2 günlük eğitimle sertifikalı ilk yardım eğitimi veriyoruz. İlk Yardım Sertifikasının 3 yıl geçerliliği vardır. 3 yılının sonunda güncelleme eğitimi ile belge süresini uzatabiliyorsunuz. İlk Yardımcı Sertifikasına sahip olamazsak, müdahale etme yetkimiz de yasal olarak olamıyor” diye konuştu. Eğitime katılanlara katılım belgesi verildi. 
 

 

Haber / Ruşa ELMA