Balık tezgahları renklendi

Denizlerde 1 Eylül itibariyle av yasağının kalkmasıyla birlikte Çerkezköy'de de balık tezgahları renklendi. Çerkezköy Balık Pazarı'nda hamsinin kilo fiyatı 20, istavrit 15, sardalya 15-20,  mezg

GÜNDEM 4.09.2019 15:22:00 0
Balık tezgahları renklendi

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık sahibi Cenk Diş, bu sene de en bol çıkan balığın hamsi olduğunu belirtti. Hamsinin her yıl olduğu gibi busene de ilk sırada yerini aldığını söyleyen Diş, “Hamsiyi istavrit ve Çinokop takip edecek. Balık bollaştıkça vatandaşlar daha ucuza balık yiyecek” dedi.

 

HERKES BOL BALIK YİYECEK

 

Uskumru, Çupra, Mırlan, Mezgit, Kefal, Gelincik, Dil Balığı, Barbun, Tekir, Sardalya gibi balık çeşitlerinin de hamsi, istavrit ve çinokop gibi bol olacağını söyleyen Diş “Sezon şu anda daha yeni olması nedeniyle fiyatlar vatandaşlarımıza biraz yüksek gibi gelebilir ancak ilerleyen günlerde balık bollaştıkça fiyatlar aşağıya inecek. Herkes bol balık yiyecek” dedi.

 

“BALIK BOL OLACAK”

 

1 Eylül tarihinden itibaren balık avlanma yasağının kalmasıyla birlikte balık tezgahlarımız şenlenmeye başladığını belirten Çerkezköy Yaşar Balıkçılık Satış Temsilcisi Hikmet Doğan da “Bu sezon tüm balık çeşidi önceki yıllara göre çok daha bol olacak” dedi.

 

  Haber / Buse SERİN