500 KİLO ALTIN İÇİN KAZI BAŞLADI

Malkara ilçesinde, ev hanımı Nevriye Köroğlu, evinin yanındaki bahçede define bulunduğunu öne sürerek, aldığı resmi izinle kazı çalışması başlattı. Jandarmanın güvenlik aldığı k

GÜNDEM 2.09.2019 12:49:00 0
500 KİLO ALTIN İÇİN KAZI BAŞLADI

Malkara ilçesine bağlı Gönence Mahallesi mezarlık mevkiinde oturduğu evinin bahçesinde define olduğu söylentileri üzerine ev hanımı Nevriye Köroğlu, resmi izin alarak, evinin yanındaki boş arazide kazı çalışması başlattı. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mal Müdürlüğü ve Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinden oluşan komisyon gözetiminde, öğle saatlerinde başlatılan kazı çalışması, iş makineleriyle sürdürüldü. 500 kilo altın olduğu iddiasını duyan mahalle sakinleri de bölgede toplanarak, kazı çalışmalarını merakla takip etti.


'6 METRE KAZDILAR'

Gönence Mahalle Muhtarı Bayram Ali Ayten, kazı çalışmalarının 5 – 6 metre derinlikte sürdürüldüğünü belirterek, "Mahalle halkımızdan olan Nevriye hanımın evini rahatsız ediyorlar. Bu sebeple de Nevriye Hanım resmi bir kazıya başvuruyor. Gerekli izinlerini alıyor ve bugün onun resmi define kazısı için buradayız. Mahallemizde kolluk kuvvetleri eşliğinde resmi define kazısı başladı. Söylenene göre burada 400-500 kilo altın çıkacağını söylüyorlar. Buradan altın çıkarsa çok iyi olur. Bizim mahalle insanları faydalanır mı, faydalanmaz mı, onu zaman gösterecek. Tabi ki köyümüzün çocuğuysa mahallemize de faydası olur. Çıkarsa çok seviniriz. Şu anda 5- 6 metre kazdılar, daha kazacaklar. Çalışmalar hızla devam ediyor." diye konuştu. Alanda çalışmalar sürüyor.

Haber/ Murat YAYIN