30 Ağustos, bir devrin kapandığı, bir milletin uyandığı tarihtir

Bu yıl ilki düzenlenen Kazak Gölü Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 30 Ağustos zaferinin karanlıkta bir ay gibi doğan, dünyaya meydan okuyan

GÜNDEM 31.08.2019 18:53:00 0
30 Ağustos, bir devrin kapandığı, bir milletin uyandığı tarihtir

Kapaklı Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kazak Gölü Festivali önceki gün saat 18:30’da kortej yürüyüşü ile başladı. Belediye Meydanı’nda başlayan ve Kültür Merkezi önünde sona eren yürüyüşte Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce kişi ellerinde ay yıldızlı bayraklarla Gencer Savaş Bandosu eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sırasında Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, zaman zaman çalan Trakya havaları eşliğinde çiftetelli oynadı. Yürüyüşün ardından vatandaşlar servis ve araçlarla Kapaklı Kazak Gölü Mesire Alanı’nda bulunan festival alanına geçti.

 

 

GENCER SAVAŞ BANDOSU KONSER VERDİ

 

Burada saat 19:30’da başlayan programda Gencer Savaş Bandosu sahne aldı. Gencer Savaş Bandosu’nun konserinin ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, festivale katılan herkesi selamlayarak sözlerine başladı. Kahraman milletimizin bağrından çıkmış,Türk silahlı kuvvetlerinin baş komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen ve dünya harp tarihine altın harflerle yazılan, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden doğuşunu tüm dünyaya ilan eden, kurtuluş savaşımızın kesin sonucunun alındığı, büyük zaferin  97. yılını ulusça,  birlik ve beraberlik içinde kutlamanın kıvanç ve mutluluğu içerisinde olduklarını  söyleyen Çetin, “Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek, kendine yeni bir yol çizdiği başlangıç günüdür”  dedi.

 

 

“BU ZAFER İNSANLIĞIN ZAFERİDİR”

 

30 Ağustos zaferinin, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, tüm imkansızlıklara rağmen, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığıyla kazanıldığını dile getiren Başkan Çetin, “Bu zafer hakkın, faziletin, imanın, vatan sevgisinin, istiklal aşkının ve tek kelime ile insanlığın zaferidir. Bu zafer Mehmetçiğe mermi taşıyan Elif’lerin zaferidir, bu zafer kınalı kuzularını cepheye yollayan anaların zaferidir. Bu zafer ‘vatan sağ olsun’ diyerek ölüme koşan Mehmet’lerin, Ahmet’lerin, Hasan’ların, Kemal’lerin zaferidir. Bu zafer, Aydınlı Cemal'in, Tekirdağlı Yusuf'un, Samsunlu Ömer'in ve Karslı Mesut'un yani hepimizin ortak zaferidir” dedi.

 

BU ZAFER ATATÜRK’ÜN ZAFERİDİR

 

Bu zaferin karanlıkta bir ay gibi doğan, dünyaya meydan okuyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zaferi olduğunu kaydeden Çetin, “30 Ağustos, bir devrin kapandığı, bir milletin uyandığı ve hayallerin hakikat olduğu tarihtir” dedi.  

“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

İstiklal Marşı’nın bir bölümünü de okuyan Mustafa Çetin “Ey bu topraklar için canlarını  veren  kahraman şehitlerimiz! Sizleri ve yazdığınız zaferleri asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Sizlerin evlatları,  torunları olmaktan şeref ve gurur duyuyoruz. Biliniz ki her karışını kanlarınızla suladığınız bu kutsal vatan toprağının, canımız pahasına yılmaz bekçileri olacağız. Sen rahat uyu Şehidim! Tarihte olduğu gibi bu toprakları hainlere bırakmadık ve bırakmayacağız. Ruhunuz Şad olsun. Mekanınız Cennet olsun” dedi.

“ZAFER RUHUNU HER ZAMAN CANLI TUTMAYA MECBURUZ”

Bugün, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğine yönelik tehditlerin hala devam ettiğini kaydeden Çetin, “Ancak,  bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan bu aziz milletimiz, yine tüm şer odaklarının oyunlarını bozacak,  terör örgütlerinin ve onun maşası haline dönüşen paralel yapılarının da üstesinden kesinlikle gelecektir. Küresel güçlerin organize ettiği darbeler, dışarıdan desteklenen terör örgütlerine karşı yıllardır verdiğimiz mücadele ve 15 Temmuz gecesi uğradığımız ihanet, 30 Ağustos zafer ruhunu, her zaman canlı tutmaya mecbur olduğumuzun açık göstergesidir. Bu zafer ruhu için ihtiyacımız olan tek şey  Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşında gösterdiğimiz gibi, 15 Temmuz akşamı ortaya koyduğumuz gibi, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirerek, iç ve dış tüm düşmanlara karşı  tek vücut olarak durmaktır” dedi.

ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Çetin “Bu aziz vatan için, kanlarını ve canlarını seve seve feda ederek, bizlere emanet eden, milli varlığımızı yok olmaktan kurtaran ve bizlere cumhuriyetimizi armağan eden,  başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve  değerli silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş komutanlarımızı, aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyorum. Ebediyete kadar şan ve şerefle anılacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu olsun” dedi.

BURAY SAHNE ALDI

Festival Buray konseri ile devam etti. Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan Buray seslendirdiği şarkılarla beğeni toplarken, vatandaşlar da Buray’ın seslendirdiği şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Konserin ardından sanatçıya çiçek takdim eden Başkan Mustafa Çetin, Buray’ı Kapaklı’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Haber / Emre BOZ