Tekirdağ'da 30 Ağustos coşkusu

Türk halkının kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 97'nci yılı Tekirdağ merkez ve ilçelerde de coşkuyla kutlandı.

GÜNDEM 30.08.2019 14:50:00 0
Tekirdağ

Süleymanpaşa’da bulunan tarihi Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından kutlamalar tebrikat töreni ile devam etti. Valilik Makamında Vali Aziz Yıldırım; AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Garnizon Komutanı Tankçı Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte Zafer Bayramı tebriklerini kabul etti.

 

 

ŞİİRLER OKUNDU

 

Tebrikat töreninin ardından Bayram Kutlama Törenine geçildi. Orduevi önünde düzenlenen tören Vali Aziz Yıldırım’ın halkı selamlaması ve bayramlarını kutlaması ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 8.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Topçu Üstegmen Tuncay Sevdirir günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Piyade Teğmen Kamil Ünüvar’ın  “Ben Askerim Vatana” adlı şiiri okumasının ardından Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Berkay Çelikkol a “Akdeniz’e Doğru” adlı şiiri ve Tekirdağ Anadolu Lisesi öğrencisi Sultan Bostan da “Akdeniz’e” adlı şiiri okudular. Tekirdağ Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi’nin hazırlamış olduğu halkoyunları gösterisinin ardından kutlamalar Resmi Geçit Töreni ile sona erdi.

 

MALKARA’DA DA COŞKUYLA KUTLANDI

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Malkara’da da coşkuyla kutlandı. Törene; Kaymakam Erkan Karahan, Garnizon Komutan V. İsth. Kurmay Albay Tolga Genç, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Demir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Oktay Oğuz, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Gülhan, daire müdürleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, dernek başkanları, asker-i erkan ve vatandaşlar katıldı.

 

 

‘ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNMA TÖRENİ’

 

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri Malkara’da saat 09.30’da Atatürk Anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başladı. Törende, Malkara Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasın ardından Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz adına saygı duruşuna müteakiben İstiklal Marşımız söylenerek Türk Bayrağımız göndere çekildi. Çelenk törenin ardından Kaymakamlık Makamında tebrikat töreni gerçekleştirildi.

 

GEÇİT TÖRENİ İLE SONA ERDİ

 

Atatürk Bulvarı eski otogar alanında saat 10.00’da başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı programında İstihkam Yüzbaşı Mehmet Cihangir Topçu’nun yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Şairnevi İlkokulu öğrencileri Hüseyin Mete Sıraca “30 Ağustos” ve Nehir Yükal “Zafer Türküsü” adlı şiirlerini okudular. Hüseyin Köse İlkokulu öğrencilerinin folklor gösterisi ile devam eden program; Gaziler ve askeri birliklerin tören geçişinin ardından sona erdi.

 

 

ÇORLU’DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü Çorlu'da da tören ve etkinliklerle kutlandı. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen ilk törende Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ve Çorlu Belediyesi'nin çelenkleri Atatürk Anıtı'na sunuldu. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu.

 

TEBRİKLERİ KABUL ETTİLER

 

Çelenk sunma töreninin ardından Çorlu Kaymakamlığı hizmet binasında tebrikat töreni gerçekleştirildi. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikat töreninde Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kayhan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt; resmi kurumların temsilcileri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin tebriklerini kabul etti. Kutlama programı Kaymakamlık makamındaki tebrikat töreninin ardından Omurtak Caddesi'nde yapılan etkinliklerle devam etti. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kayhan ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, tören aracı ile halkı ve tören kıtalarını selamladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sergilediler. 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni askeri bandonun çaldığı askeri marşlar eşliğinde askeri birliklerin geçit töreni ile son buldu.

 

Haber / Murat YAYIN – Emre BOZ